13/06/2019 13/06/2019 Μετέωρα, ένα τοπίο που σε μαγεύει! Τα Μετέωρα είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο για τη φυσική ομορφιά των βράχων και για τα μοναστήρια που βρίσκονται σε κάποιες από τις παρυφές των βράχων. Εκατομμύρια τουρίστες από όλο το κόσμο επισκέπτονται τα Μετέωρα για να επισκεφθούν τα μοναστήρια, αλλά και να εξερευνήσουν το τοπίο των Μετεώρων...
13 Ιουνίου, 2019 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2019 - 10:31

MΕΤΕΩΡΑ:Εντυπωσιακές εικόνες(βίντεο)

Διαδώστε:
MΕΤΕΩΡΑ:Εντυπωσιακές εικόνες(βίντεο)

Μετέωρα, ένα τοπίο που σε μαγεύει! Τα Μετέωρα είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο για τη φυσική ομορφιά των βράχων και για τα μοναστήρια που βρίσκονται σε κάποιες από τις παρυφές των βράχων. Εκατομμύρια τουρίστες από όλο το κόσμο επισκέπτονται τα Μετέωρα για να επισκεφθούν τα μοναστήρια, αλλά και να εξερευνήσουν το τοπίο των Μετεώρων μέσω όμορφων μονοπατιών που κινούνται ανάμεσα από τους βράχους.

Όσοι έχουν δει τα Μετέωρα μόνο από φωτογραφίες μένουν άναυδοι όταν πλησιάζουν και πατούν στους βράχους.

Την πρώτη σε επισκέψιμοτητα περιοχή θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων.

Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον επτά, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Σήμερα έξι μονές είναι επισκέψιμες και συγκεκριμένα:

Η ανδρική μονή του Αγίου Νικολάου του Άσμενος ή Ιερά Μονή του Αναπαυσά

Η Ιερά Μονή Ρουσάνου ή Αρσάνη

Η ανδρική μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γνωστή και ως «Μεγάλο Μετέωρο», επί του υψηλότερου βράχου.

Η μονή των Αγίων Πάντων ή Ιερά Μονή Βαρλαάμ

Η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος (Μετεώρων)Η γυναικεία

Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου (Μετεώρων)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων