23/05/2021 23/05/2021 Ο κορωνοϊός έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, την εμφάνισή του και στο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπάκτου, με ορισμένους μοναχούς να νοσούν εδώ και λίγες ημέρες. Κατόπιν επικοινωνίας με την κοινότητα του μοναστηριού, στις 14 Μαΐου παρουσιάστηκε πνευμονία σε έναν μοναχό της Αδελφότητος (και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό σε έλεγχο που ακολούθησε), με συνέπεια να...
23 Μαΐου, 2021 - 10:52
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2021 - 10:53

Κρούσματα στο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου

Διαδώστε:
Κρούσματα στο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου

Ο κορωνοϊός έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, την εμφάνισή του και στο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπάκτου, με ορισμένους μοναχούς να νοσούν εδώ και λίγες ημέρες.

Κατόπιν επικοινωνίας με την κοινότητα του μοναστηριού, στις 14 Μαΐου παρουσιάστηκε πνευμονία σε έναν μοναχό της Αδελφότητος (και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό σε έλεγχο που ακολούθησε), με συνέπεια να νοσηλευτεί για 4 ημέρες στο Ρίο, ενώ σήμερα είναι σε καραντίνα και υπό ιατρική παρακολούθηση. Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε συνέχεια αυτού του περιστατικού, δύο ακόμα μοναχοί βρίσκονται σε απομόνωση, ενώ το σύνολο των περιστατικών έχει δηλωθεί στις Αρμόδιες Αρχές, στην Αθήνα και το Μεσολόγγι.

Από το μοναστήρι βρίσκονται σε επικοινωνία με την κεντρική Πολιτική Προστασία, που τους παρέχει τις σχετικές οδηγίες. Ήδη έγινε εργαστηριακός έλεγχος σε όλη την Αδελφότητα, ο οποίος θα επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά στη λειτουργία της μονής, αυτή είναι κλειστή για τους επισκέπτες-προσκυνητές, όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση.

«Η Αδελφότητα θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους την συνδράμουν και ιδιαίτερα τους ιατρούς αλλά και τον γενικό υπεύθυνο Αθήνας κ. Γώγο, ο οποίος ενημερώθηκε προσωπικά από την πρώτη στιγμή», μας είπαν κατά την επικοινωνία που είχαμε καταλήγοντας.

emprosnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων