16/11/2022 16/11/2022 Με δοξολογία στον Κύριo ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και στερέωσης των τοιχογραφιών της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βραγκιανών. Μετά την μεγάλη δωρεά του Μαιευτήρα Ιατρού – Χειρουργού Γυναικολόγου κ. Φάνη Στάθη, ο οποίος ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την δαπάνη των εργασιών ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ, αρχίζουν και φαίνονται οι τοιχογραφίες της Ιεράς Μονής και ο...
16 Νοεμβρίου, 2022 - 16:46
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2022 - 16:33

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βραγκιανών

Διαδώστε:
Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βραγκιανών

Με δοξολογία στον Κύριo ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και στερέωσης των τοιχογραφιών της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βραγκιανών.

Μετά την μεγάλη δωρεά του Μαιευτήρα Ιατρού – Χειρουργού Γυναικολόγου κ. Φάνη Στάθη, ο οποίος ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την δαπάνη των εργασιών ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ, αρχίζουν και φαίνονται οι τοιχογραφίες της Ιεράς Μονής και ο διάκοσμός τους.

Με την καθοδήγηση των υπευθύνων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσης ο Συντηρητής κ. Αλέξανδρος Κωνσταντάς μαζί με ειδικούς Επιστήμονες έχουν ξεκινήσει τις εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών και παραθέτουμε δείγμα των εργασιών τους.

Στην όλη προσπάθεια συνέβαλε καθοριστικά ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συνέσιος Στάθης, βραγκιανιώτης και αυτός, ο οποίος αποδεικνύει πόσο αγαπά τον τόπο του και τα μνημεία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων