15/03/2019 15/03/2019 Ξεκίνησαν σήμερα οι τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Θεοδώρων οι οποίοι είναι και οι προστάτες άγιοι της Μονής , καθώς σ΄ αυτούς είναι αφιερωμένο τόσο το παλιό όσο και το νέο καθολικό της . Ιδιαίτερη ευλογία περιμένει τους πιστούς αυτές τις ημέρες θα έχουν...
15 Μαρτίου, 2019 - 22:23

Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ι.Μ. Αγ. Θεοδώρων Καλαμπάκας

Διαδώστε:
Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ι.Μ. Αγ. Θεοδώρων Καλαμπάκας

Ξεκίνησαν σήμερα οι τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Θεοδώρων οι οποίοι είναι και οι προστάτες άγιοι της Μονής , καθώς σ΄ αυτούς είναι αφιερωμένο τόσο το παλιό όσο και το νέο καθολικό της .

Ιδιαίτερη ευλογία περιμένει τους πιστούς αυτές τις ημέρες θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, η οποία φυλάσσεται στην Ι. Μονή του Μεγάλου Μετεώρου, και κατά το  εορταστικό τριήμερo θα είναι  στην εορτάζουσα Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων.

Έτσι σήμερα   το απόγευμα στο Μοναστήρι τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Στην  συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία της Α΄ στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου και θείο κήρυγμα από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο. Οι σημερινές  εκδηλώσεις έκλεισαν με την παράκληση προς τους Αγίους .
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε πλήθος προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή καθώς το μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα μοναστήρια συνεχίζοντας μια παράδοση από το απώτερο παρελθόν όπως σημειώνεται σε πολλές ιστορικές αναφορές .
Ο  Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος  αναφέρθηκε στους δύο Αγίους Προστάτες της Μονής που με την πίστη τους και τον αγώνα τους αποτελούν παράδειγμα χριστιανικής ομολογίας και ορθής πίστης .
Επίσης αναφέρθηκε στην νέα εποχή που διάγει η Μονή των Αγίων Θεοδώρων και στο πνευματικό και κοινωνικό έργο που πραγματοποιεί η αδελφότητά της για τα μέλη της οποίας μίλησε με θερμά λόγια .

Πηγή: www.stagonnews

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων