30/09/2023 22/10/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής επαρχίας Αυλωναρίου Κύμης το απόγευμα της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2023 και χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Πόγκα συν τη χορεία ιερέων ώμορων ενοριών των επαρχιών Κύμης και Αλιβερίου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή. Μετά...
30 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2023 - 22:22

Κτητορικό μνημόσυνο και κουρά μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής

Διαδώστε:
Κτητορικό μνημόσυνο και κουρά μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής επαρχίας Αυλωναρίου Κύμης το απόγευμα της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2023 και χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Πόγκα συν τη χορεία ιερέων ώμορων ενοριών των επαρχιών Κύμης και Αλιβερίου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ετέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση του κτητορικού μνημοσύνου κατά το αγιορείτικο τυπικό.

Την επομένη ημέρα, το Σαββάτο 30 Σεπτεμβρίου 2023, στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Πόγκα συν τη χορεία ιερέων, τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή και συμπροσευχομένου του Πρωτοπρ, π. Ευλεθερίου Σταμπέλου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ετέλεσε το κτητορικό μνημόσυνο.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ετέλεσε την μοναχική κουρά και ρασοφορία της δοκίμου αδελφής της Ιεράς Μονής Ελένης Ζαχαριάδου δίδοντας της το μοναχικό όνομα Επιστήμη προς τιμή του ιερού ζεύγους των Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης.

Στην σύντομη πνευματική ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ προέτρεψε με την πατρική και πνευματική καθοδήγηση του τη νέα μοναχή Επιστήμη για την ολοκληρωτική αφιέρωση της στην Ιερά Μονή και την σπουδαιότητα της πνευματικής ασκήσεως των μοναχών για την πρόοδο τους στην μοναχική και ασκητική ζωή.

Στη Θεία Λειτουργία και στην κουρά της νέας μοναχής Επιστήμης παρέστησαν οι Ηγουμένες Συγκλιτική Μοναχή της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης, Αντωνία Μοναχή της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής μοναστικές αδελφότητες, καθώς επίσης πολλοί πιστοί και προσκυνητές απο την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή Κύμης και Αλιβερίου.

Τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κόσυφας εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αυλωναρίου με την συμμετοχή και αλλων ιεροψαλτών.

Περισσότερες φωτογραφίες από τον φακό της Μαρίας Βυζανιάρη και του Δημήτριου Πετρογιάννη:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων