25/06/2021 25/06/2021 Ολοκληρώθηκε ο εορτασμός για το Γενέθλιο του Τιμίου Προδρόμου σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα στη Ιερά Μονή των Καρυών – Αχλαδερής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου. Σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε πο Πρωτοσύγκελλος...
25 Ιουνίου, 2021 - 11:46
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2021 - 11:51

Κτιτορικό Μνημόσυνο στην Ιερά Μονή των Καρυών – Αχλαδερής

Διαδώστε:
Κτιτορικό Μνημόσυνο στην Ιερά Μονή των Καρυών – Αχλαδερής

Ολοκληρώθηκε ο εορτασμός για το Γενέθλιο του Τιμίου Προδρόμου σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα στη Ιερά Μονή των Καρυών – Αχλαδερής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου. Σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε πο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημος Πόγκας με τους αδελφούς της ιεράς μονής τον Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημο Γιαννακόπουλο Ηγούμενο της ιεράς μονής και γέροντος της ιεράς μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης τους Πανοσ Αρχιμ Γεράσιμο Παρίση Νεκτάριο Καπενή Αρσένιο Τριανταφύλλου τον Πρωτοπρ Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Πρόδρομο Γκέγκε.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος και προέστη του Κτιτορικού Μνημοσύνου καθώς επίσης εκ του αναλογίου απέδωσε του ύμνους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ διεθύνοντας τον χορό των ιεροψαλτών με την συμμετοχή ιερέων και λαϊκων.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε εόρτιο κέρασμα στους πιστούς εκ της ιεράς μονής.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων