23/05/2021 23/05/2021 Την Κυριακή του Παραλύτου, 23η Μαΐου και 238η επέτειος των εγκαινίων του Καθολικού της Ιεράς Μονής Πανορμίτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία στο Αρχαγγελικό αυτό Θυσιαστήριο, με συλλειτουργούς του τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο π. Αντώνιο και τους Διακόνους μας π. Σεραφείμ Βιολάκη και...
23 Μαΐου, 2021 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2021 - 19:21

Κτιτορικό μνημόσυνο της Μονής Ταξιάρχη Μιχαήλ Του Πανορμίτου

Διαδώστε:
Κτιτορικό μνημόσυνο της Μονής Ταξιάρχη Μιχαήλ Του Πανορμίτου

Την Κυριακή του Παραλύτου, 23η Μαΐου και 238η επέτειος των εγκαινίων του Καθολικού της Ιεράς Μονής Πανορμίτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία στο Αρχαγγελικό αυτό Θυσιαστήριο, με συλλειτουργούς του τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο π. Αντώνιο και τους Διακόνους μας π. Σεραφείμ Βιολάκη και π. Γεώργιο Κακακιό. Το αναλόγιο διακόνησαν σεμνοπρεπώς ο Πρωτοψάλτης της Μονής κ. Μερκούριος Γιανναράς, μετά του κ. Μιχαήλ Κυπριώτη, ενώ, πέραν των ευαρίθμων πιστών, λίαν τιμητική ήταν και η συμμετοχή του Δημάρχου Σύμης κ. Ελευθερίου Παπακαλοδούκα.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ως έκφραση ευγνωμοσύνης για την ανάπαυση των ψυχών των μακαρίων Κτιτόρων και ανακαινιστών της Ιεράς Μονής Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτου, ο Σεβασμιώτατος προέστη του Κτιτορικού Μνημοσύνου, αναγνώσας την αρχιερατική συγχωρητική ευχή, και μνημονεύσας πάντας τους Καθηγουμένους και Μοναστάς που έζησαν και ησκήθησαν στο Αρχαγγελικό αυτό Καθίδρυμα προσευχής και αγιότητος, αφήνοντας ο καθένας την σφραγίδα της πολυσχιδούς προσφοράς του ανεξίτηλη κατά την μακραίωνη ιστορία της παλαιφάτου Μονής του Πανορμίτου. Επίσης ετελέσθη και το ιερόν Μνημόσυνον, επί τη συμπληρώσει δύο ετών από της προς Κύριον εκδημίας, του μακαριστού Βασιλείου Πίτση, αυταδέλφου του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων