29/11/2021 29/11/2021 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, η ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης της Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αχερά στην Αγροκηπιά. Προ της ενθρονίσεως, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυρήνης κ. Αθανασίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αρσινόης κ. Παγκρατίου και Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου. Στην τελετή παρέστησαν οι Ηγουμένες...
29 Νοεμβρίου, 2021 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2021 - 19:18

ΚΥΠΡΟΣ: Ενθρόνιση νέας Ηγουμένης στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος

Διαδώστε:
ΚΥΠΡΟΣ: Ενθρόνιση νέας Ηγουμένης στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, η ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης της Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αχερά στην Αγροκηπιά.

Προ της ενθρονίσεως, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυρήνης κ. Αθανασίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αρσινόης κ. Παγκρατίου και Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου.

Στην τελετή παρέστησαν οι Ηγουμένες των Ιερών Μονών Αγίου Ηρακλειδίου, Προδρόμη μοναχή, Παναγίας Θεοτόκου, Ευφημία μοναχή, Αγίας Θέκλης, Κωνσταντία μοναχή, Αγίου Μηνά, Μαγδαληνή μοναχή, Παναγίας Παντανάσσης, Επιφανία μοναχή, Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, Αρσενία μοναχή, εκπρόσωπος του Ηγουμένου της Μονής Σταυροβουνίου, ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος, ο Εφημέριος της Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Κουσιάππας, και άλλοι κληρικοί της Μητροπόλεως Ταμασού.

 

 

 

Στον λόγο του ο Πανιερώτατος ανέφερε ότι «ναι μεν η προαγωγή σας σήμερα στο βαθμό της Ηγουμένης αποτελεί επιστέγασμα των μόχθων σας και αποτέλεσμα της σημαντικότατης προσφοράς σας για την εύρυθμη λειτουργία αυτής της Μονής, αλλά ταυτόχρονα και σταυρό ευθύνης για την ολοκλήρωση του έργου που σας ανέθεσε η Εκκλησία, ήτοι της φροντίδας των Μοναζουσών και της διατήρησης των ορθοδόξων μοναστικών παραδόσεων της Νήσου των Αγίων. Με την ευκαιρία της σημερινής χειροθεσίας σας, ερχόμαστε στη σύγχρονη εποχή για να επανατονίσουμε, ότι το μέγεθος του Μοναχισμού εξακολουθεί να παραμένει και να αποβαίνει ο πνεύμονας και η εμπροσθοφυλακή της Εκκλησίας».

Τέλος, ευχήθηκε στη Νέα Ηγουμένη έτη πολλά, καρποφόρα και καλή δύναμη στη νέα της διακονία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων