21/03/2021 21/03/2021 Στην Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς εορτάστηκε η μεγάλη εορτή της πίστεως και ευσεβείας μας, η Κυριακή της Ορθοδοξίας, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ανέφερε εις τον λόγο του: «Ο λόγος των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας «αύτη η πίστις των Ορθοδόξων την οικουμένην εστήριξε»...
21 Μαρτίου, 2021 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2021 - 14:37

Κυριακή Ορθοδοξίας στην Ι. Πατριαρχική Μονή Γωνιάς

Διαδώστε:
Κυριακή Ορθοδοξίας στην Ι. Πατριαρχική Μονή Γωνιάς

Στην Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς εορτάστηκε η μεγάλη εορτή της πίστεως και ευσεβείας μας, η Κυριακή της Ορθοδοξίας, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ανέφερε εις τον λόγο του:

«Ο λόγος των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας «αύτη η πίστις των Ορθοδόξων την οικουμένην εστήριξε» διαχρονικός και αιώνιος, πάντα επίκαιρος, προβάλλεται εις τους καιρούς των πολλών κρίσεων και ανατροπών του σήμερα ως την μόνη ελπίδα, τη μόνη αλήθεια, την μόνη βεβαιότητα υπέρβασις των πάσης φύσεως κρίσεων της ζωής και της κοινωνίας μας. Πολλοί οι αρνητές και αμφισβητίες των καιρών μας, πολλοί εκείνοι που ζητούν, απαιτούν από τον Χριστό, ως απόδειξη της δυνάμεως του, να κατέβει από τον Σταυρό.

Εγκλωβισμένοι στην λογική της δήθεν «παντοδυναμίας» τους αδυνατούν να κατανοούσουν πως η δύναμη της πίστεως μας και η δόξα της Εκκλησίας κρύβεται και αποκαλύπτεται στο μυστήριο του Σταυρού· στην κένωση της αγάπης του Θεού. Αυτή η, κατά την ανθρώπινη λογική, «αδυναμία», η «μωρία», η «τρέλα» του Σταυρού, φανερώνει και αποκαλύπτει το μεγαλείο και την δόξα της Εκκλησίας. Αυτή την πίστη και αυτή την αλήθεια λιτανεύει η Εκκλησία του Χριστού αιώνες τώρα, καλώντας τον κόσμο όλο να γίνει μέτοχος και κοινωνός μιας ζωής που νικά ακόμα και τον θάνατο. Της άλλης λογικής.

«Έρχου και ίδε», πρόσκληση και πρόκληση για τον άνθρωπο κάθε εποχής και των καιρών μας· τον εγκλωβισμένο στις φοβίες και ανασφάλειες του και μεθυσμένο από το κρασί της αλαζονείας και αυταρέσκειας του. Ανάταση, ανάσταση, και ανύψωση έχει ανάγκη ο σημερινός άνθρωπος, εικόνα του Θεού· ανύψωση στο εικονοστάσι της ζωής, στο ιερό της αγιότητος και της χάρις του Θεού. Ας γίνει η σημερινή λαμπρή αυτή ημέρα η απαρχή να αναζητήσουμε όλοι μας το φωτεινό εκείνο μονοπάτι της πίστεως της αγίας μας Εκκλησίας που θα μας οδηγήσει όχι μόνον στην ανύψωση της ζωής, αλλά και στην κοινωνία της ενότητας και αγάπης με τον Θεό», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, μνημονεύοντας με λόγους σεβασμού και αγάπης τον Παναγιώτατο Οικουμενικό  Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, ο Οποίος το τρέχον έτος συμπληρώνει 30 έτη ευκλεούς, καλλικάρπου και φωτεινής Πατριαρχίας. Λόγω των ισχυόντων μέτρων της περιόδου η καθιερωμένη λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων περί του καθολικού της Ι. Μονής δεν τελέστηκε· η Ακολουθία έγινε εντός του Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων