20/09/2023 20/09/2023 Με ευλάβεια και την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, η πόλη της Μεσσήνης, την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής επί του όρους Ιθώμη. Η Ιερά Εικόνα μεταφέρεται κατ’ έτος στη Μεσσήνη σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Υπεραγία Θεοτόκος αρχές του 18ου αιώνα, αυτό...
20 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2023 - 15:00

Λαοθάλασσα πιστών υποδέχθηκε την Παναγία Βουλκανιώτισσα στην Μεσσήνη

Διαδώστε:
Λαοθάλασσα πιστών υποδέχθηκε την Παναγία Βουλκανιώτισσα στην Μεσσήνη

Με ευλάβεια και την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, η πόλη της Μεσσήνης, την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής επί του όρους Ιθώμη.

Η Ιερά Εικόνα μεταφέρεται κατ’ έτος στη Μεσσήνη σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Υπεραγία Θεοτόκος αρχές του 18ου αιώνα, αυτό της διασώσεως της ευρύτερης περιοχής από θανατηφόρο νόσο.

Της υποδοχής και της λιτανείας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, απουσιάζοντος του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου σε ανειλημμένη υποχρέωση στο εξωτερικό.

Η Ιερά Εικόνα με λιτανευτική πομπή περιήλθε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με μυρτιές και άνθη καταλήγοντας στο Μετοχιακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για οχταήμερο προσκύνημα.

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στην χάρη αλλά και την προστασία της Παναγίας στο ανθρώπινο γένος, τονίζοντας ότι η Υπεραγία Θεοτόκος δεν βρίσκεται στο παράδεισο αλλά στον κόσμο και δίπλα στον κάθε άνθρωπο που την επικαλείται στις δοκιμασίες, αλλά και τις χαρές της ζωής.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, οι Δήμαρχοι Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος και Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος,  ο πρ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου  Π. Τατούλης, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και άλλων τοπικών Φορέων.

             

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων