10/05/2021 10/05/2021 Την Κυριακή του Θωμά 9 Μαϊου 2021, ημέρα κατά την οποία η τοπική Εκκλησία τιμά τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης «Χορταϊτίσσης» και της οποίας το Ιερό Εικόνισμα φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη, ​ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην ως...
10 Μαΐου, 2021 - 15:49
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2021 - 22:50

Λιτάνευσαν την Παναγία Χορταΐτισσα στον Χορτιάτη

Διαδώστε:
Λιτάνευσαν την Παναγία Χορταΐτισσα στον Χορτιάτη

Την Κυριακή του Θωμά 9 Μαϊου 2021, ημέρα κατά την οποία η τοπική Εκκλησία τιμά τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης «Χορταϊτίσσης» και της οποίας το Ιερό Εικόνισμα φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη, ​ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην ως άνω πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μπέτας, ο οποίος, στο εμπνευσμένο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη τονίζοντας κυρίως τη δυσπιστία του Απόστολου Θωμά που εξελίχθηκε σε ομολογία πίστεως μπροστά στο πρόσωπο του Αναστημένου Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, προέστη της λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Χορταϊτίσσης, η οποία λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν, πραγματοποιήθηκε πέριξ του Καθολικού της Ιεράς Μονής χωρίς τον σχηματισμό πομπής από τους πιστούς. Επίσης ευχαρίστησε την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Χριστοδούλη και όλη την αδελφότητα για την υποδοχή και τη φιλοξενία, τους πατέρες, τους ιεροψάλτες καθώς και τους προσκυνητές της Ιεράς Μονής, οι οποίοι προσήλθαν στο όμορφο Μοναστήρι της Ιεράς Μητροπόλεώς για να προσευχηθούν για κάθε δυσκολία και πειρασμό που συναντούν στη ζωή τους και να ζητήσουν τις μεσιτείες της Κυρίας Θεοτόκου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων