23/08/2021 23/08/2021 Προς τιμήν της Παναγίας της Φανερωμένης, εορτάζει η ομώνυμη ιστορική Ιερά Μονή στο Δρύαλο Μάνης, όπου μετέβη χθες ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, όπου και χοροστάτησε στον Εσπερινό. Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος οι κληρικοί: π. Συμεών Λαμπρινάκος, π. Αλύπιος Κατσαμπάκης, π. Ευγένιος Λαμπρινάκος, π. Ευάγγελος Γκούμας, π. Κωνσταντίνος Παντελεάκος και ο Αρχιδ....
23 Αυγούστου, 2021 - 12:53
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2021 - 12:46

Μάνης: «Η Παναγία, μας δείχνει την ευλάβεια»

Διαδώστε:
Μάνης: «Η Παναγία, μας δείχνει την ευλάβεια»

Προς τιμήν της Παναγίας της Φανερωμένης, εορτάζει η ομώνυμη ιστορική Ιερά Μονή στο Δρύαλο Μάνης, όπου μετέβη χθες ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, όπου και χοροστάτησε στον Εσπερινό.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος οι κληρικοί: π. Συμεών Λαμπρινάκος, π. Αλύπιος Κατσαμπάκης, π. Ευγένιος Λαμπρινάκος, π. Ευάγγελος Γκούμας, π. Κωνσταντίνος Παντελεάκος και ο Αρχιδ. π. Χριστόδουλος Κρουστάλης. Στο Αναλόγιο ήταν χορός ιεροψαλτών υπό την χοραρχία του Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής – Πρωτοψάλτου κ. Σπυρίδωνος Παυλάκη.

Πλήθος προσκυνητών κατέκλυσε τον αύλειο χώρο, προσευχήθηκε και ήκουσε το θείο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος υπογράμμισε:

«Η Παναγία, μας δείχνει την ευλάβεια, την οποία οφείλουμε να έχουμε απέναντι στο Θεό. Πράγματι, όλες οι αρετές της Παναγίας αυτό φανερώνουν. Η ακλόνητη πίστη της, η μεγάλη της ταπεινοφροσύνη, η απόλυτη υπακοή στο θείο θέλημα, η σιωπή της, η προσευχητική της στάση, η υπακοή της αποτελούν το περιεχόμενο της ευλάβειας. Ο σύγχρονος άνθρωπος αξίζει να καταστεί άνθρωπος ευλαβής».

Την κυριώνυμο ημέρα λειτούργησαν οι κληρικοί: π. Συμεών Λαμπρινάκος και π. Αλύπιος Κατσαμπάκης και πάλιν με την συμμετοχή πολλών πιστών χριστιανών, όχι μόνο από την Μάνη, αλλά και από άλλα μέρη που προσήλθαν στο Μοναστήρι.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων