25/08/2021 25/08/2021 Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Απόδοση της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα ομώνυμο Ιερά Μονή της Μαλεβής, στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, τηρουμένων των μέτρων προλήψεως κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Την κυριώνυμο ημέρα, τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, προέστη του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, πλαισιούμενος υπό...
25 Αυγούστου, 2021 - 22:14
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2021 - 22:09

Μαντινείας Αλέξανδρος: «Η Θεοτόκος έγινε «Κλίμαξ» και «Γέφυρα» προς τον ουρανό»

Διαδώστε:
Μαντινείας Αλέξανδρος: «Η Θεοτόκος έγινε «Κλίμαξ» και «Γέφυρα» προς τον ουρανό»

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Απόδοση της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα ομώνυμο Ιερά Μονή της Μαλεβής, στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, τηρουμένων των μέτρων προλήψεως κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την κυριώνυμο ημέρα, τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, προέστη του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, πλαισιούμενος υπό Ιερέων και Διακόνων.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία έγινε «Κλίμαξ» και «Γέφυρα» προς τον ουρανό, όπως ψάλλουμε σε ένα από τα Τροπάρια του Κανόνος των Χαιρετισμών: «Χαίρε κλίμαξ γήθεν, πάντας ανυψώσασα χάριτι· χαίρε η γέφυρα όντως η μετάγουσα, εκ θανάτου πάντας, προς ζωήν τους υμνούντάς σε». Σε μετάφραση: «Χαίρε, Παναγία μας, που με τη Χάρη σου ανύψωσες όλους από τη γη στον ουρανό· χαίρε συ, που είσαι η γέφυρα, που πραγματικά μεταβιβάζεις όλους από τον θάνατο στη ζωή, εκείνους, που με κατάνυξη και ευλάβεια σε υμνούν». Επίσης, μίλησε για τα θαύματα της Παναγίας μας και για τη βασική προϋπόθεση του θαύματος, που είναι η πίστις.

Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι η Κυβέρνηση απαγορεύει τις λιτανείες των ιερών Λειψάνων και των θαυματουργών Εικόνων, ενώ επιτρέπει την περιφορά ξενόφερτων πραγμάτων, όπως αυτό της «Αμάλ», σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος. Η Εκκλησία πειθαρχεί στα μέτρα για το καλό των συνανθρώπων μας, αλλά καυτηριάζει τα παράλογα πράγματα της Νέας Εποχής. Κλείνοντας, παρότρυνε τους πιστούς και τους προσκυνητές να επικαλούνται την Παναγία και αυτή θα εισακούσει τις προσευχές και τις αιτήσεις μας.

Την παραμονή της Εορτής, 22 Αυγούστου, στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων