23/08/2020 24/08/2020 Στην Ιερά Μονή Προυσού εορτάστηκε η Σύναξη της Παναγίας της Προυσιώτισσας, Παναγία η «ἐν τῷ Πυρσῷ τῆς Εὐρυτανίας». Εχτές, Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου και πολλών ιερέων ενώ στη συνέχεια οι πατέρες της Μονής τέλεσαν Ιερά Αγρυπνία. Σήμερα,...
23 Αυγούστου, 2020 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2020 - 12:26

Με λιγότερο κόσμο και χωρίς λιτανεία πανηγύρισε η Προυσιώτισσα

Διαδώστε:
Με λιγότερο κόσμο και χωρίς λιτανεία πανηγύρισε η Προυσιώτισσα

Στην Ιερά Μονή Προυσού εορτάστηκε η Σύναξη της Παναγίας της Προυσιώτισσας, Παναγία η «ἐν τῷ Πυρσῷ τῆς Εὐρυτανίας». Εχτές, Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου και πολλών ιερέων ενώ στη συνέχεια οι πατέρες της Μονής τέλεσαν Ιερά Αγρυπνία.

Σήμερα, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώ λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό δεν πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λειτανία της Εικόνος.

Αρκετοί ήταν οι προσκυνητές που και φέτος, παρά τις συνθήκες της πανδημίας, περπάτησαν για να προσκυνήσουν στην Ιερά Μονή από τα γύρω χωριά όμως όπως αναφέρει η ιστοσελίδα evrytanika.gr κατά γενική ομολογία ήταν λιγότεροι από άλλες χρονιές ενώ ήταν έντονη και η αστυνομική παρουσία για την τήρηση των μέτρων.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

πηγή: evrytanika.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων