30/09/2022 30/09/2022 Στο κατάμεστο Ηρώδειο έγινε το βράδυ της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου 2022 η παρουσίαση του ορατορίου «ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ» του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη από το «Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» και τον Όμιλο Πεμπτουσία. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Γλυκερία, ο Δημήτρης Μπάσης, ο κάτοχος 5 βραβείων Emmy, Jonathan Jackson, η  Ελεάνα Βαρελά και 100 χορωδοί  μάγεψαν...
30 Σεπτεμβρίου, 2022 - 1:37
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2022 - 1:53

«Μεγάλες Ώρες» στο κατάμεστο Ηρώδειο από το «Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» και τον Όμιλο Πεμπτουσία

Διαδώστε:
«Μεγάλες Ώρες» στο κατάμεστο Ηρώδειο από το «Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» και τον Όμιλο Πεμπτουσία

Στο κατάμεστο Ηρώδειο έγινε το βράδυ της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου 2022 η παρουσίαση του ορατορίου «ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ» του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη από το «Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» και τον Όμιλο Πεμπτουσία.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Γλυκερία, ο Δημήτρης Μπάσης, ο κάτοχος 5 βραβείων Emmy, Jonathan Jackson, η  Ελεάνα Βαρελά και 100 χορωδοί  μάγεψαν το κοινό ερμηνεύοντας κάτω από την Ακρόπολη συνθέσεις εμπνευσμένες από την Παναγία οι οποίες ακούστηκαν σε πρώτη εκτέλεση από τον ακυκλοφόρητο δίσκο του Ανδρέα Κατσιγιάννη «Κεχαριτωμένη».

Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διεύθυνε ο Στάθης Σούλης. Συμμετείχαν οι Χορωδίες: «Chorus Vivendi», «Μελωδοί» και η Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αφηγητής με τον μοναδικό καθηλωτικό του τρόπο ήταν ο ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου.

Οι «Μεγάλες Ώρες» ήταν ένα πολυδιάστατο μουσικό έργο, μία τριλογία, μια πολυπρόσωπη μεγάλη παραγωγή, ένας συνδυασμός δυτικής μουσικής με βυζαντινή. Η μουσική καθηλωτική, πλαισιωνόταν από μοναδικά φωτιστικά εφέ. Η ατμόσφαιρα ενέπνεε μυσταγωγία.

Ξεχώρισαν – μεταξύ άλλων – οι συνθέσεις για τον Άγιο Ιωσήφ  που προέρχονταν από τη δισκογραφική  δουλειά του συνθέτη «Της Σιωπής ο Τόπος», η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή .

Στο τέλος  κοινό και τραγουδιστές έψαλλαν τον Ακάθιστο Ύμνο «Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια». Η συγκίνηση έντονη. Το χειροκρότημα επίμονο.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, μίλησε – μεταξύ άλλων – για  το «Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» και τους στόχους που έχει θέσει οι οποίοι αφορούν και στη δημιουργία καλλιτεχνικών έργων (όπως η σειρά για τον Άγιο Νεκτάριο και τον Άνθρωπο του Θεού) αλλά και τις «Μεγάλες Ώρες».

Επίσης, συνεχάρη τον συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη και όλους τους συντελεστές στους οποίους προσέφερε από μία εικόνα της Παναγίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε – μεταξύ άλλων – εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, υπουργοί, πολιτικοί και πολιτειακοί παράγονες.

Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτορεπορτάζ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων