15/04/2024 15/04/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε χθες στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία στην παλαιά Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων Αιδηψού. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έκειρε Μεγαλόσχημη την επί τριάντα-τρία έτη εγκαταβιούσα στην Ι. Μονή μοναχή Νεκταρία. Μετά την κουρά, ο Σεβασμιώτατος ενεπιστεύθη στην Μεγαλόσχημη, ήδη, μοναχή τις νουθεσίες...
15 Απριλίου, 2024 - 12:44

Μεγαλόσχημη Μοναχή στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων

Διαδώστε:
Μεγαλόσχημη Μοναχή στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε χθες στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία στην παλαιά Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων Αιδηψού.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έκειρε Μεγαλόσχημη την επί τριάντα-τρία έτη εγκαταβιούσα στην Ι. Μονή μοναχή Νεκταρία.

Μετά την κουρά, ο Σεβασμιώτατος ενεπιστεύθη στην Μεγαλόσχημη, ήδη, μοναχή τις νουθεσίες που περιέχονται στο περί αποταγής κεφάλαιο της Κλίμακος του Οσίου Ιωάννου του Σιναΐτου.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-ιεροκήρυκας, ο πρεσβ. Δημήτριος Παπασταμάτης-εφημέριος της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Ηλίων Αιδηψού και ο αρχιδιάκ. Σταύρος Καλαφάτης. Εκκλησιάσθηκε ο αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας-ιεροκήρυκας και προσήλθαν αντιπροσωπείες των αδελφοτήτων της Ι. Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος Θεσσαλονίκης και του Ι. Μετοχίου Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ροβιών και πολλοί προσκυνητές και φίλοι της Ι. Μονής.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων