28/06/2023 28/06/2023 Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων, στο σημείο που κατά τήν παράδοση ο Απόστολος των Εθνών Παύλος κήρυξε στους Θεσσαλονικείς κατά την δεύτερη περιοδεία του, τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 28/6/2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Πατάρων κ. Αθηναγόρα. Το Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ιερείς και διακόνοι της Μονής. Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης Ο...
28 Ιουνίου, 2023 - 21:31
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2023 - 21:41

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αποστόλου Παύλου στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων

Διαδώστε:
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αποστόλου Παύλου στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων

Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων, στο σημείο που κατά τήν παράδοση ο Απόστολος των Εθνών Παύλος κήρυξε στους Θεσσαλονικείς κατά την δεύτερη περιοδεία του, τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 28/6/2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Πατάρων κ. Αθηναγόρα. Το Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ιερείς και διακόνοι της Μονής.

  • Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Ο πρωτ. Χρήστος Φιλιώτης-Βλαχάβας, αναπληρωτής καθηγητής της Θεολογικής σχολή του Α.Π.Θ. , ανέπτυξε το θέμα: «Η Παυλεια τυπολογία Χριστού – Αδάμ στο έργο του Αγίου Ειρηναίου Λυώνος και του Αγίου Κυρίλλου Αλεξάνδρειας, μεταξύ πρώτολογιας και εσχατολογίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων