09/05/2024 10/05/2024 Κατόπιν αιώνων κατάκρυψης ήταν θείο θέλημα ο βράχος πάνω από την Πρασινάδα Δράμας να δεί στις ημέρες μας κεκρυμμένων πραγμάτων την φανέρωση. Από το 1990 κι εξής οι κάτοικοι της περιοχής έγιναν αποδέκτες των θείων δωρεών κι ευρήματα εκ των εγκάτων της γης αποκάλυψαν την ιερότητα του τόπου. Το 1993 έγινε στον βράχο ο πρώτος...
09 Μαΐου, 2024 - 16:07
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2024 - 1:58

Μετά από αιώνες τελέστηκαν οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην Ι.M. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πρασινάδας Δράμας

Διαδώστε:
Μετά από αιώνες τελέστηκαν οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην Ι.M. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πρασινάδας Δράμας

Κατόπιν αιώνων κατάκρυψης ήταν θείο θέλημα ο βράχος πάνω από την Πρασινάδα Δράμας να δεί στις ημέρες μας κεκρυμμένων πραγμάτων την φανέρωση. Από το 1990 κι εξής οι κάτοικοι της περιοχής έγιναν αποδέκτες των θείων δωρεών κι ευρήματα εκ των εγκάτων της γης αποκάλυψαν την ιερότητα του τόπου.

Το 1993 έγινε στον βράχο ο πρώτος πανηγυρικός εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στις 6 Αυγούστου 2007 τελέστηκαν τα εγκαίνια του περικαλλούς ναού, ο οποίος κοσμεί σήμερα την κορυφή του βράχου και αποτελεί πιά το Καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Στον ναό αυτό τελέστηκαν εφέτος ‒για πρώτη φορά στον βράχο ύστερα από αιώνες‒ οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας κι έγινε ο εορτασμός της Ανάστασης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Συμμετείχαν οι πατέρες της Μονής και πιστοί από την Πρασινάδα και άλλες περιοχές της Δράμας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων