10/02/2019 10/02/2019 Χθες, Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, το απόγευμα, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και συμμετείχαν ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και μοναχοί των Μετεώρων. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Χαραλάμπους και φέτος κατακλύστηκε από πιστούς, οι οποίοι θέλησαν να τιμήσουν τον Άγιο...
10 Φεβρουαρίου, 2019 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2019 - 16:19

Μετέωρα: Τη μνήμη του προστάτη της Αγίου Χαραλάμπους τιμά η Μονή Αγίου Στεφάνου

Διαδώστε:
Μετέωρα: Τη μνήμη του προστάτη της Αγίου Χαραλάμπους τιμά η Μονή Αγίου Στεφάνου

Χθες, Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, το απόγευμα, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και συμμετείχαν ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και μοναχοί των Μετεώρων.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Χαραλάμπους και φέτος κατακλύστηκε από πιστούς, οι οποίοι θέλησαν να τιμήσουν τον Άγιο και να προσκυνήσουν την αγία κάρα του, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή.

Στο τέλος, ο Σεβ. κ. Θεόκλητος στον λόγο του μίλησε για τον Άγιο Χαράλαμπο, για τον βίο του και το μαρτύριο του. Αναφέρθηκε στην μεγάλη καρδιά του Αγίου, ο οποίος συγχώρεσε και θεράπευσε τον βασανιστή του και είπε πως για να είμαστε καλοί χριστιανοί πρέπει να μπορούμε να συγχωρούμε τους εχθρούς μας, και τότε ο Χριστός θα συγχωρεί και τις δικές μας αμαρτίες.

 

 

 

 

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων