24/02/2020 24/02/2020 Μια συγκλονιστική φωτογραφία και όχι εικόνα, απεικονίζει την Παναγία (τουλάχιστον σε κείνη αποδίδεται η γυναικεία φιγούρα) να κινείται στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος του Αγίου Όρους κάνοντας μάλιστα το σημείο του Σταυρού, λίγο πιο δίπλα από ομάδα μοναχών οι οποίοι φυσικά δεν την βλέπουν και ασχολούνται με άλλα θέματα. Την φωτογραφία τράβηξε ένας μοναχός και το...
24 Φεβρουαρίου, 2020 - 22:29
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2020 - 22:31

Μια συγκλονιστική φωτογραφία που προκαλεί ρίγη-Απεικονίζεται η Παναγία

Διαδώστε:
Μια συγκλονιστική φωτογραφία που προκαλεί ρίγη-Απεικονίζεται η Παναγία

Μια συγκλονιστική φωτογραφία και όχι εικόνα, απεικονίζει την Παναγία (τουλάχιστον σε κείνη αποδίδεται η γυναικεία φιγούρα) να κινείται στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος του Αγίου Όρους κάνοντας μάλιστα το σημείο του Σταυρού, λίγο πιο δίπλα από ομάδα μοναχών οι οποίοι φυσικά δεν την βλέπουν και ασχολούνται με άλλα θέματα.

Την φωτογραφία τράβηξε ένας μοναχός και το αντίγραφό της προσκυνάται σήμερα στην Μονή του Αγίου Παντελεήμονα.

Η εμφάνιση της Παναγίας. Ήταν παραμονές των «εννιάμερων» της Παναγίας και οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα. Στο άκουσμά τους, μοναχοί και πιστοί άρχισαν να συγκεντρώνονται στο ιερό της Μονής του Αγίου Παντελεήμονα. Ένας από αυτούς, ο Γαβριήλ, είχε φέρει μαζί του μία φωτογραφική μηχανή της εποχής, από αυτές που είχαν πλάκα αντί για φιλμ. Ήθελε να απαθανατίσει το γεγονός της σύναξης των μοναχών και την ιερή πράξη της ελεημοσύνης. Άλλωστε, ήξερε ότι αυτή θα ήταν η τελευταία του ευκαιρία. Έτσι, όταν όλοι πλέον είχαν μαζευτεί, ο Γαβριήλ ξεκίνησε να τραβά φωτογραφίες. Κάποια στιγμή, του φάνηκε πως ανάμεσα στους πατέρες κυκλοφορούσε μία μαυροφορεμένη γυναίκα. Απορημένος, έφερε τη μηχανή κοντά του και πάτησε ένα ακόμα «κλικ». Όταν η φωτογραφία εμφανίστηκε αργότερα, το θέαμα τον σόκαρε. Πράγματι, στην αριστερή γωνία του κάδρου διακρινόταν θολά μία γυναικεία φιγούρα. Στην αριστερή γωνία του κάδρου διακρίνεται θολά μία γυναικεία φιγούρα. YouTube Ο Γαβριήλ έσπευσε να δείξει τη φωτογραφία στους πατέρες. Αμέσως όλοι πείστηκαν ότι επρόκειτο για την Παναγία. Φαινόταν σαν να κατευθύνεται προς την έξοδο της Μονής λυπημένη και με το κεφάλι σκυμμένο. Παράλληλα λουζόταν από μία αλλόκοτη λάμψη. Κατευθείαν οι αγιορείτες το εξέλαβαν ως σημάδι ότι η παράδοση της ελεημοσύνης δεν έπρεπε να σταματήσει. Έτσι κι έγινε. Κάθε Αύγουστο, η Μονή του Αγίου Παντελεήμονος συνέχισε να βοηθά τους φτωχούς κελιώτες προς τιμήν του θελήματος της Θεοτόκου. Πλέον, στο χώρο του μοναστηριού έχει τοποθετηθεί ένα μεγεθυμένο αντίγραφό της σε περίοπτη θέση. Η ιστορική φωτογραφία για πολλά χρόνια παρέμεινε «θαμμένη» στο αρχείο της Μονής. Είδε το φως της δημοσιότητας μόλις το 1997. Πλέον, στον χώρο του μοναστηριού έχει τοποθετηθεί ένα μεγεθυμένο αντίγραφό της σε περίοπτο σημείο, το οποίο τραβά την προσοχή όλων των προσκυνητών. Ανάμεσα σε αυτούς βρέθηκε και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος σε μία από τις επισκέψεις του στο Άγιον Όρος στάθηκε και θαύμασε το ντοκουμέντο της, κατά τα φαινόμενα, εμφάνισης της Θεοτόκου στο σημείο….

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων