02/08/2022 03/08/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στην πρώτη Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην προσφάτως ανασυσταθείσα ιστορική Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Ταϋγέτης το απόγευμα της Δευτέρας 1 Αυγούστου 2022 Ακολούθως, είχε την ευκαιρία να έχει μία πνευματική επαφή με τα αγόρια της τελευταίας, για φέτος, κατασκηνωτικής περιόδου, η οποία ολοκληρώνεται την...
02 Αυγούστου, 2022 - 17:52
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2022 - 0:44

Πρώτη Παράκληση και ομιλία σε νέους από τον Μητροπολίτη Σπάρτης

Διαδώστε:
Πρώτη Παράκληση και ομιλία σε νέους από τον Μητροπολίτη Σπάρτης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στην πρώτη Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην προσφάτως ανασυσταθείσα ιστορική Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Ταϋγέτης το απόγευμα της Δευτέρας 1 Αυγούστου 2022

Ακολούθως, είχε την ευκαιρία να έχει μία πνευματική επαφή με τα αγόρια της τελευταίας, για φέτος, κατασκηνωτικής περιόδου, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη 3 Αυγούστου.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο αρχηγός της περιόδου, πτυχιούχος ιατρικής, κ. Παναγιώτης Μανιατάκος, ο οποίος αφενός ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ψυχωφέλιμη παρουσία του, παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά του, αφετέρου αναφέρθηκε στα όσα σημαντικά απεκόμισαν οι νέοι και οι νέες που συμμετείχαν στις κατασκηνώσεις.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος συνεχάρη τα παιδιά για την άψογη παρουσία τους κατά τη διάρκεια της Ιεράς Παράκλησης. Στη συνέχεια, και με αφορμή το γεγονός ότι η κατασκηνωτική περίοδος ήταν αφιερωμένη στην Παναγία μας, μίλησε για την Μεγαλόχαρη, που είναι πηγή ψυχικής ενδυνάμωσης, παρηγοριάς, απαντοχής και ορθής καθοδήγησης.

Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε θερμά, τον ιερέα της περιόδου, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεώς, Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλο Μαντζαβράκο, τον υπεύθυνο των Κατασκηνώσεων π. Νικόλαο Τσέτσεκα, τον υπεύθυνο για τον εφοδιασμό π. Ηλία Κοκκορό, τους ιερείς που συμμετείχαν στις προηγούμενες κατασκηνωτικές περιόδους, τα στελέχη, το προσωπικό και όλους όσοι συνέδραμαν, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά σε μία ιδιαίτερη χρονιά, αφού ήταν η πρώτη μετά την στενάχωρη διετή περίοδο της πανδημίας, που δεν επέτρεψε να λειτουργήσουν οι Κατασκηνώσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων