30/05/2023 30/05/2023 Τη μνήμη του Αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν σαλού εορτάζει η Εκκλησία μας στις 28 Μαΐου. Στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου τιμήθηκε λαμπρά η μνήμη του Αγίου αυτήν την Κυριακή λόγω του παρεκκλησίου που υπάρχει σε αυτή. Της πανηγύρεως προέστη ο πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος του Ιερού Μετοχίου Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Ιεράς Μονής Πετράκη Αρχιμανδρίτης Γέρων Αλέξιος...
30 Μαΐου, 2023 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2023 - 10:20

Μνήμη Οσίου Ανδρέα δια Χριστόν σαλού στην Ι.Μ Αγ. Γεωργίου Αλιάρτου Βοιωτίας

Διαδώστε:
Μνήμη Οσίου Ανδρέα δια Χριστόν σαλού στην Ι.Μ Αγ. Γεωργίου Αλιάρτου Βοιωτίας

Τη μνήμη του Αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν σαλού εορτάζει η Εκκλησία μας στις 28 Μαΐου. Στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου τιμήθηκε λαμπρά η μνήμη του Αγίου αυτήν την Κυριακή λόγω του παρεκκλησίου που υπάρχει σε αυτή.

Της πανηγύρεως προέστη ο πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος του Ιερού Μετοχίου Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Ιεράς Μονής Πετράκη Αρχιμανδρίτης Γέρων Αλέξιος Γιαννιός. Στο κήρυγμα του ευχαρίστησε τον Γέροντα της Μονής που τον προσκάλεσε στην Ιερά Πανήγυρη αλλά και τον Σεβασμιώτατο Ποιμέναρχη κ.Γεώργιο για την ευλογία και την άδεια.

Αναφέρθηκε επίσης στο εκκλησιαστικό φρόνημα που εκφράζεται μέσω του συνοδικού συστήματος αλλά και στο πως η αγάπη και ο έρωτας για το πρόσωπο του Χριστού καθιστούν τους πιστούς σαλούς για το όνομα Του.

Στην συνέχεια ο Γέροντας της Μονής Αρχιμανδρίτης Σιλουανός ευχαρίστησε τον προσκεκλημένο για την τιμητική του παρουσία και τον παρηγορητικό και ενισχυτικό λόγο του και τον παρακάλεσε να εύχεται για την αδελφότητα. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν αθρόα και συνάμα συγκινητική που ήρθαν να τιμήσουν και να λάβουν την ευλογία και τις πρεσβείες αυτού του μεγάλου Αγίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων