31/05/2022 31/05/2022 Μνημόσυνο στη μνήμη του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανού τελέστηκε χθες, ανήμερα του θανάτού του (30 Μαϊου 1826), στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα. Η Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο τελέστηκαν προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου συλειτουργούντος του Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτη π. Ευσεβίου Σπανού και του αδελφού της μονής π. Φιλαρέτου....
31 Μαΐου, 2022 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2022 - 18:42

Μνημόσυνο για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό στην Αγία Λαύρα

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό στην Αγία Λαύρα

Μνημόσυνο στη μνήμη του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανού τελέστηκε χθες, ανήμερα του θανάτού του (30 Μαϊου 1826), στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα.

Η Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο τελέστηκαν προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου συλειτουργούντος του Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτη π. Ευσεβίου Σπανού και του αδελφού της μονής π. Φιλαρέτου.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη διεξοδικώς στην προσφορά και την συμβολή του Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού στην προετοιμασία και την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, κάνοντας επίσης ιδιαίτερη μνεία στον μαρτυρικό του θάνατο.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, ο π. Εμμανουήλ Πετράκης, η Πρόεδρος Τ.Κ. Δημητσάνας Αγγελική Μπίρη και ομάδα Δημητσανιτών που μετέβησαν στην Αγία Λαύρα γι’ αυτό το σκοπό.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Γορτυνίας. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του Παλαιών Πατρών Γερμανού και ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο κ. Ευστάθιο Κούλη αλλά και όλους εκείνους που ταξίδεψαν με σκοπό να τιμήσουν τη μνήμη του Ιεράρχη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Δεσπότη και τον καθηγούμενο πατέρα Ευσέβιο, για την υποδοχή και τη ζεστή φιλοξενία.

Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Ιεράρχη από τον Δήμαρχο Ευστάθιο Κούλη, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και εψάλη ο εθνικός ύμνος. Τέλος, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν φιλέματα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων