20/03/2023 20/03/2023 Στην ιστορική Μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Πλήθος πιστών από όλη την Πιερία παρακολούθησε, το Σάββατο 18 Μαρτίου, με κατάνυξη και ευλάβεια τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία. Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Βουλευτής Πιερίας κα Άννα Μάνη, εκπρόσωπος του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης...
20 Μαρτίου, 2023 - 12:20
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2023 - 12:31

Μνημόσυνο για τους Αγωνιστές και Επαναστάτες του Ολύμπου στην Ιερά Μονή Παναγία Πέτρας Ολύμπου

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τους Αγωνιστές και Επαναστάτες του Ολύμπου στην Ιερά Μονή Παναγία Πέτρας Ολύμπου

Στην ιστορική Μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Πλήθος πιστών από όλη την Πιερία παρακολούθησε, το Σάββατο 18 Μαρτίου, με κατάνυξη και ευλάβεια τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία. Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Βουλευτής Πιερίας κα Άννα Μάνη, εκπρόσωπος του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο μνημόσυνο για τους κτήτορες, ηγουμένους και πατέρες της Ιεράς Μονής, τους αγωνιστές και τους επαναστάτες του Ολύμπου καθώς και για τους κεκοιμημένους τροφίμους και υπαλλήλους του Σανατορίου και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, που λειτούργησαν επί πολλές δεκαετίες στους χώρους της Ιεράς Μονής.

Η Ιερά Μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και είναι συνδεδεμένη με την τοπική ιστορία και τις τύχες του Ελληνισμού στη Μακεδονία. Έδρα της άλλοτε Επισκοπής Πέτρας, αποτέλεσε ορμητήριο των αγωνιστών για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την κήρυξη της επανάστασης του Ολύμπου κατά των Τούρκων. Κατά τον 20ό αιώνα στέγασε αρχικά Σανατόριο και στη συνέχεια Ψυχιατρείο.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων