24/10/2020 24/10/2020 Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά η Μοναστική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας. Η Σύναξη ξεκίνησε με την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στο Καθολικό της Μονής, η οποία τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, τον οποίο πλαισίωναν οι Ηγούμενοι των Μοναστηριών...
24 Οκτωβρίου, 2020 - 15:26
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2020 - 15:59

Μοναστική Σύναξη στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά

Διαδώστε:
Μοναστική Σύναξη στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά η Μοναστική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Η Σύναξη ξεκίνησε με την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στο Καθολικό της Μονής, η οποία τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, τον οποίο πλαισίωναν οι Ηγούμενοι των Μοναστηριών μας, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και με την συμμετοχή των Γεροντισσών, μοναχών και μοναζουσών των Ιερών Μονών της Επαρχίας.

Στη Θεία Λειτουργία έψαλαν οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Μακαριωτίσσης. Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, καθώς και στη Θεία Κοινωνία σύμφωνα με τη διδασκαλία του Αγίου Αμφιλοχίου Πάτμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής και στη συνέχεια στο Καθολικό πραγματοποιήθηκε εισήγηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ο Άγιος Καλλινίκος, Μητροπολίτης Εδέσσης και η μοναχική ζωή».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος με τον θεολογικό και εμπειρικό του λόγο μίλησε για την οσιακή βιοτή του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, αφού συγκαταλέγεται στα πνευματικά παιδιά του Αγίου Καλλινίκου και υπήρξε αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς της επισκοπικής διακονίας του Αγίου. Κατόπιν ακολούθησε συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερόθεο για την παρουσία του και την εμπεριστατωμένη ομιλία του στην Μοναστική Σύναξη της επαρχίας μας, καθώς και τους Καθηγουμένους, τις Γερόντισσες, τους μοναχούς και τις μοναχές της Μητροπόλεώς μας.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από την επιδημία του κορωνοϊού COVID-19.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων