08/03/2021 08/03/2021 Την Κυριακή της Απόκρεω, 7.3.2021, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαρίνας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την μοναχική κουρά (ρασοευχή) του δοκίμου αδελφού της Ι. Μονής Χρήστου Νίκου, ο οποίος έλαβε το μοναχικό όνομα Καλλίνικος εις τιμήν του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης. Η ακολουθία τελέσθηκε στο τέλος του Εσπερινού....
08 Μαρτίου, 2021 - 21:52
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2021 - 21:56

Μοναχική κουρά στο όνομα του Αγίου Καλλινίκου

Διαδώστε:
Μοναχική κουρά στο όνομα του Αγίου Καλλινίκου

Την Κυριακή της Απόκρεω, 7.3.2021, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαρίνας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την μοναχική κουρά (ρασοευχή) του δοκίμου αδελφού της Ι. Μονής Χρήστου Νίκου, ο οποίος έλαβε το μοναχικό όνομα Καλλίνικος εις τιμήν του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης.

Η ακολουθία τελέσθηκε στο τέλος του Εσπερινού. Παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Εδέσσης και Σκύδρας Αρχιμ. Μάξιμος Χατζής και Αντώνιος Κορέστης, ο ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Παντελεήμων Καραλάζος και άλλοι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως.

Τον υποψήφιο μοναχό προσήγαγε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αρχιμ. Φιλόθεος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Θεόκλητο Κουρκούτα, αδελφό της Μονής. Παρέστη επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης.

Ο Σεβασμιώτατος προσφωνώντας τον π. Καλλίνικο του ευχήθηκε να έχει την χάρη και την ευλογία του Αγ. Καλλινίκου, ο οποίος ήταν μοναχός και φιλομόναχος και του έδωσε ως ευλογία και στήριγμα τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων