15/10/2021 15/10/2021 Τη μοναχική κουρά του κ. Δημητρίου Τερζή, φοιτητή της Θεολογικής Σχολής τού Α.Π.Θ., τέλεσε στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου («Γοργοεπηκόου») Ιωνίας Θεσσαλονίκης, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου. Κατά την τέλεση της ιεράς ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος έδωσε στον Νεόκουρο μοναχό το όνομα «Σεραφείμ», εις μνήμην του Αγίου Νεομάρτυρος...
15 Οκτωβρίου, 2021 - 10:53

Μοναχική κουρά τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Μοναχική κουρά τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως

Τη μοναχική κουρά του κ. Δημητρίου Τερζή, φοιτητή της Θεολογικής Σχολής τού Α.Π.Θ., τέλεσε στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου («Γοργοεπηκόου») Ιωνίας Θεσσαλονίκης, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου.

Κατά την τέλεση της ιεράς ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος έδωσε στον Νεόκουρο μοναχό το όνομα «Σεραφείμ», εις μνήμην του Αγίου Νεομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου. Αναφερόμενος ο Σεβασμιώτατος εκτενώς, στον βίο και το μαρτύριο του Αγίου, το όνομα του οποίου φέρει πλέον ο νεόκουρος μοναχός, υπογράμμισε το γεγονός ότι ο νεομάρτυρας κράτησε στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας άσβεστη τη λαμπάδα της πίστεως, μαρτυρώντας τον Τριαδικό Θεό.

Ευχήθηκε δε στον νέο μοναχό, ο προστάτης του Άγιος Σεραφείμ να τον σκεπάζει πάντοτε στη ζωή του, να είναι φωτεινός οδοδείκτης στην ιερατική του πορεία και να τον ενισχύει στον πνευματικό του αγώνα.

Τέλος, ευχαρίστησε τον π. Ιωάννη Δημητριάδη, πνευματικό πατέρα του νέου μοναχού, τους μακαριστούς Πρωτοπρεσβυτέρους π. Πολύκαρπο Μπαχαρίδη και π. Εμμανουήλ Κοντάκη, κληρικούς του Πενταλόφου, οι οποίοι τον καθοδήγησαν στα παιδικά και νεανικά του χρόνια, όλους όσοι τον στήριξαν πνευματικά, και, ασφαλώς, την οικογένειά του.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων