09/09/2021 09/09/2021 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα, παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή και με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία πανηγύρισε, κατά την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής, η οποία αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο...
09 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2021 - 15:30

Μονεμβασίας: “Nα προσευχόμαστε στη Μεγαλόχαρη, ώστε να φωτίσει το σκοτισμένο μας μυαλό”

Διαδώστε:
Μονεμβασίας: “Nα προσευχόμαστε στη Μεγαλόχαρη, ώστε να φωτίσει το σκοτισμένο μας μυαλό”

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα, παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή και με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία πανηγύρισε, κατά την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής, η οποία αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή της αδελφότητας της Ι.Μ. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, με επικεφαλής τον Ηγούμενο, Πανοσ. Αρχ. Εφραίμ Μιλτιάδου, καθώς και κληρικών όμορων Ενοριών.
Ο Σεβασμιώτατος, στην μεστή νοημάτων ομιλία του, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στα βάσανα, που αντιμετώπισε στη θαυμαστή ζωή της, αλλά και στις αρετές της όπως η αταλάντευτη πίστη, η ταπείνωση και η καθαρότητά της. Ολοκληρώνοντας προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται στη Μεγαλόχαρη, ώστε να φωτίσει το σκοτισμένο μας μυαλό, να θερμάνει την παγωμένη μας ψυχή και να μας οδηγήσει στον δύσβατο, αλλά και ωραίο δρόμο της σωτηρίας μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων