07/06/2021 07/06/2021 Την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος επισκέφθηκε ενισχυτικά, αδελφικά και λόγω παλαιών δεσμών Ιερές Μονές της γειτονικής Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος, οι οποίες επλήγησαν από την φωτιά της 20ης Μαΐου. Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου, της οποίας κάηκε ένα τμήμα Ναού, κειμήλια και το...
07 Ιουνίου, 2021 - 12:10
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2021 - 12:18

Μονές που επλήγησαν από την φωτιά επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Θηβών

Διαδώστε:
Μονές που επλήγησαν από την φωτιά επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Θηβών

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος επισκέφθηκε ενισχυτικά, αδελφικά και λόγω παλαιών δεσμών Ιερές Μονές της γειτονικής Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος, οι οποίες επλήγησαν από την φωτιά της 20ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου, της οποίας κάηκε ένα τμήμα Ναού, κειμήλια και το αρχείο και συνομίλησε με τον πανοσ. Καθηγούμενο της Μονής αρχιμ. π. Χρυσόστομο Κουλουριώτη.

Επίσης, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Μακρυνού Μεγάρων με την πολυμελή γυναικεία αδελφότητα, που κι αυτή δοκιμάστηκε από την μανία της φωτιάς.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Δηλεσίου, όπου και εγκατέστησε τον νέο Εφημέριο π. Άγγελο Κυριάκου, στον οποίο ευχήθηκε υγεία και καλή διακονία. Επίσης, τίμησε με τον Σταυρό του Ευαγγελιστή Λουκά τον μέχρι πρότινος Εφημέριο π. Ευάγγελο Πολέμη, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον π. Ευάγγελο και στην πρεσβυτέρα του υγεία, δύναμη και μακροημέρευση.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος συνεργάστηκε με τους Επιτρόπους σχετικά με θέματα του Ναού, ο οποίος λειτουργεί στον υπόγειο χώρο, αφού ο κυρίως Ναός δεν έχει αποπερατωθεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων