11/05/2020 11/05/2020 Το Σάββατο 9 Μαΐου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης, στο τέλος της οποίας τέλεσε το Τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής αδελφής της Μονής, Μαριάμ Μοναχής (κατά κόσμον, Δέσποινας Ταυλάκη). Μετά τη Θεία Λειτουργία ο...
11 Μαΐου, 2020 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2020 - 9:41

Μονή Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης: Μνημόσυνο και θεμέλιος λίθος

Διαδώστε:
Μονή Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης: Μνημόσυνο και θεμέλιος λίθος

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης, στο τέλος της οποίας τέλεσε το Τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής αδελφής της Μονής, Μαριάμ Μοναχής (κατά κόσμον, Δέσποινας Ταυλάκη).

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Επίσκοπός μας τέλεσε Ιερό Τρισάγιο στον τάφο της κεκοιμημένης και έθεσε τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του Ιερού Κοιμητηριακού Ναού της Μονής επ’ ονόματι των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Λόγω των μέτρων για την πανδημία δεν παρέστησαν προσκυνητές, εκτός των στενών κατά σάρκα οικείων της κεκοιμημένης Μοναχής Μαριάμ, ενώ παρέστη, ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο Πρωτοσύγκελλός του Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος, αφού η αοίδιμος καταγόταν από το χωριό Μύθους της Ιεράπετρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων