03/04/2023 03/04/2023 Το Σάββατο του Ακαθίστου, 1 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή πολλών Ιερεών και πλήθους ευσεβών προσκυνητών. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μετά από πρόταση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ι....
03 Απριλίου, 2023 - 14:36
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2023 - 14:38

Μονή Οσίου Δαυίδ: Μνημόσυνο μακαριστού Καθηγουμένου Γέροντος Κυρίλλου

Διαδώστε:
Μονή Οσίου Δαυίδ: Μνημόσυνο μακαριστού Καθηγουμένου Γέροντος Κυρίλλου

Το Σάββατο του Ακαθίστου, 1 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή πολλών Ιερεών και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μετά από πρόταση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ι. Μονής τέλεσε και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του αδελφού αυτής Διακόνου Νεοφύτου, ο οποίος εγκαταβιώνει περισσότερα από είκοσι έτη στο Μοναστήρι και ο πιστός λαός βροντοφώναξε το «ΑΞΙΟΣ» στο νέο Ιερομόναχο, ο οποίος διακρίνεται για την εργατικότητα, την προθυμία και την υπακοή του προς όλους.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος μετά των συλλειτουργών του Κληρικών τέλεσαν Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Κυρίλλου Γεραντώνη (+2012), επί του τάφου του, με τη συμμετοχή της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής και πλήθους ευσεβών χριστιανών, πνευματικών τέκνων του Γέροντος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την λατρευτική σύναξη και τον λόγο του Σεβασμιωτάτου πατώντας ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: 

Το τριήμερο της Ε’ Εβδομάδας των Νηστειών στη Μητρόπολη Χαλκίδος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων