02/12/2021 02/12/2021 Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Κάμερα: Νίκος Πυθαρούλης Στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη συμβολή της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη στον αγώνα του 1821, με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πετράκη, Τιτουλάριος Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος, μίλησε για την πρωτοβουλία να στηθεί ένα τέτοιο...
02 Δεκεμβρίου, 2021 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2021 - 19:00

Μονή Πετράκη: Αποκαλυπτήρια μνημείου για τους αγωνιστές κληρικούς του ’21 (βίντεο)

Διαδώστε:
Μονή Πετράκη: Αποκαλυπτήρια μνημείου για τους αγωνιστές κληρικούς του ’21 (βίντεο)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Κάμερα: Νίκος Πυθαρούλης

Στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη συμβολή της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη στον αγώνα του 1821, με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πετράκη, Τιτουλάριος Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος, μίλησε για την πρωτοβουλία να στηθεί ένα τέτοιο μνημείο στη Μονή μετά το τέλος του τρισαγίου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των κληρικών που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος. Ο Ηγούμενος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, αφού έκανε μια μικρή αναδρομή στον αγώνα των κληρικών απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συνεχάρη τον Ηγούμενο και τους πατέρες, με τα έξοδα των οποίων έγινε το εν λόγω έργο και αναφέρθηκε στην σημαντική ιστορία και προσφορά της Μονής. Ο Μακαριώτατος χαρακτήρισε ως εκδήλωση τιμής και αγάπης την ανέγερση του συγκεκριμένου μνημείου από νεότερους πατέρες, ενώ τους ευχήθηκε να συνεχίσουν το δρόμο σε αυτό το ιστορικό μοναστήρι με αυτά τα αισθήματα της προσφοράς, της αγάπης και της θυσίας.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων