27/03/2023 27/03/2023 Το πρωί της Κυριακής Δ΄ Νηστειών, 26 Μαρτίου 2023, κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Σιναΐτου, του συγγραφέως της «Κλίμακος», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουμπέ της πόλεως Ρεθύμνης. Με...
27 Μαρτίου, 2023 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2023 - 15:24

Μονή Σωτήρος Κουμπέ: Ετήσιο μνημόσυνο Γερόντισσας Πανσέμνης

Διαδώστε:
Μονή Σωτήρος Κουμπέ: Ετήσιο μνημόσυνο Γερόντισσας Πανσέμνης

Το πρωί της Κυριακής Δ΄ Νηστειών, 26 Μαρτίου 2023, κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Σιναΐτου, του συγγραφέως της «Κλίμακος», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουμπέ της πόλεως Ρεθύμνης.

Με τον Επίσκοπό συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος από την Ιερά Μονή Απεζανών της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, καθώς και Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο της μακαριστής Γεροντίσσης Πανσέμνης, Κτητορίσσης και Καθηγουμένης επί σειρά πολλών ετών της εν λόγω Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσωπικότητα της Γεροντίσσης Πανσέμνης και στην πολύπτυχη προσφορά της στην Ιερά Μονή Κουμπέ, αλλά και εν γένει στην Τοπική μας Εκκλησία, με την αξιοποίηση των χαρισμάτων με τα οποία την προίκισε ο Θεός.

Κατόπιν της προτροπής του Σεβασμιωτάτου, κατέθεσε καρδιακές σκέψεις για τη μακαριστή Γερόντισσα η κ. Ευαγγελία Φραγκιαδάκη.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, αναγνώσθηκε Τρισάγιο επί του τάφου της μακαριστής Γεροντίσσης Πανσέμνης.

Στην Επιμνημόσυνη Τράπεζα, με λόγους συγκινητικούς αναφέρθηκε στη Γερόντισσα Πανσέμνη ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Λουκογεωργάκης, Εφημέριος Επισκοπής Ρεθύμνου.

Μεταξύ των πολυπληθών προσκυνητών ήταν ο Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης, η κ. Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης, ο ελλογιμώτατος κ. Κωστής Ηλ. Παπαδάκης, Φιλόλογος-Θεολόγος-Συγγραφέας, ο ελλογιμώτατος κ. Νικόλαος Μαρκαντώνης, πρ. Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων, και πολλοί άλλοι τόσο από το Ρέθυμνο όσο και από τον τόπο καταγωγής της μακαριστής Γεροντίσσης, τις Μέλαμπες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων