15/10/2021 15/10/2021 Η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, στο Ακρωτήρι Χανίων, διοργανώνει την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 πολιτιστική εκδήλωση στο χώρο του Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μονής, για την επέτειο των τριάντα (30) ετών της ευκλεούς Πατριαρχίας της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως ακολούθως: 7:30 –...
15 Οκτωβρίου, 2021 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2021 - 17:31

Ημερίδα για τα 30 χρόνια Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη

Διαδώστε:
Ημερίδα για τα 30 χρόνια Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη

Η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, στο Ακρωτήρι Χανίων, διοργανώνει την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 πολιτιστική εκδήλωση στο χώρο του Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μονής, για την επέτειο των τριάντα (30) ετών της ευκλεούς Πατριαρχίας της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως ακολούθως:

7:30 – 10:00: Όρθρος και Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

11:00 – 13:00: Ανακοίνωση της ιδρύσεως Πατριαρχικού ιδρύματος, προς τιμήν του Πατριάρχου και παρουσίαση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου που ορίστηκε με απόφαση του Πατριάρχου και αποτελείται από τους:

1. Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ

2. Θεοφ. Επίσκοπο Δορυλαίου και Ηγούμενο της Μονής κ. Δαμασκηνό

3. Οσιολ. Πρωτοσύγκελλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόδωρο Μεϊμάρη

4. Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο Σίσκο, Αρχειοφύλακα των Πατριαρχείων

5. κ. Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης

6. κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, Δήμαρχο Χανίων

7. κ. Αθανάσιο Κεχαγιόγλου, δικηγόρο Αθηνών.

Το πρόγραμμα της εκδηλώσεως περιλαμβάνει:

α) Χαιρετισμό της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

β) Χαιρετισμό της κ. Λίνας Μενδώνη, Υπουργού Πολιτισμού, εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως.

γ) Ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνουκ. Δαμασκηνού, με θέμα: “Η τριακονταετής σταυροαναστάσιμος διακονία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου”.

δ) Ομιλία της κ. Αμαλίας Κωτσάκη, Αναπληρ. Καθηγήτριας της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης, με θέμα: “Ανάδειξη και μετατροπή της παλαιάς Ιερατικής Σχολής της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων σε Πατριαρχικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών “Πατριάρχης Βαρθολομαίος”. Αρχιτεκτονική προσέγγισις και άξονες σχεδιασμού”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων