28/06/2021 28/06/2021 Μετά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού του απογεύματος της Δευτέρας, στον εκθεσιακό χώρο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων τελέστηκαν τα εγκαίνια της ιδιαιτέρως αξιόλογης φωτογραφικής έκθεσης: «Η φύση στην τέχνη. Το παράδειγμα ενός βυζαντινού χειρογράφου», η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «ΜοΝa: Monuments in Nature: A Creative Co-existence (Intereg V_B Balkan Mediterranean...
28 Ιουνίου, 2021 - 22:16
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2021 - 22:22

Μόνη Βλατάδων: Η ανάδειξη ενός μοναδικού χειρογράφου

Διαδώστε:
Μόνη Βλατάδων: Η ανάδειξη ενός μοναδικού χειρογράφου

Μετά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού του απογεύματος της Δευτέρας, στον εκθεσιακό χώρο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων τελέστηκαν τα εγκαίνια της ιδιαιτέρως αξιόλογης φωτογραφικής έκθεσης: «Η φύση στην τέχνη. Το παράδειγμα ενός βυζαντινού χειρογράφου», η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «ΜοΝa: Monuments in Nature: A Creative Co-existence (Intereg V_B Balkan Mediterranean 2014-2020)». Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονή Βλατάδων, του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (Ε.Κ.Β.Μ.Μ.). Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη του μοναδικού αυτού χειρόγραφου, που εντάσσεται στα πολυτιμότερα βυζαντινά πολιτιστικά κειμήλια του Αγίου Όρους.

Την έκθεση προλόγισε η Προϊσταμένη του Γραφείου Προώθησης Επιστημονικής Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και Έφορος του Π.Ι.Π.Μ. κα Φλώρα Καραγιάννη και στη συνεχεία δόθηκαν οι έπαινοι στα σχολεία και στους μαθητές που συμμετείχαν από τον κ. Συμεών Πασχαλίδη Διευθυντή του Π.Ι.Π.Μ. και καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων