01/08/2020 01/08/2020 Την Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Ιερά Μονή του Αγίου Βλασίου Στυλίδος κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου της Μονής και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. π. Άγγελου Ανθόπουλου. Ο Σεβασμιώτατος, κηρύττοντας επίκαιρο τον Θείο Λόγο, μεταξύ άλλων σημείωσε χαρακτηριστικά: «Όπως λιτανευόταν ο Τίμιος...
01 Αυγούστου, 2020 - 19:21
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2020 - 19:24

“Να λιτανεύσουμε τον Τίμιο Σταυρό στην καρδιά μας”

Διαδώστε:
“Να λιτανεύσουμε τον Τίμιο Σταυρό στην καρδιά μας”

Την Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Ιερά Μονή του Αγίου Βλασίου Στυλίδος κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου της Μονής και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. π. Άγγελου Ανθόπουλου.

Ο Σεβασμιώτατος, κηρύττοντας επίκαιρο τον Θείο Λόγο, μεταξύ άλλων σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Όπως λιτανευόταν ο Τίμιος Σταυρός μέσα στην Κωνσταντινούπολη, αδελφοί μου,  είναι πολύ σημαντικό να λιτανεύουμε τον Τίμιο Σταυρό μέσα στην καρδιά μας, μέσα στην σκέψη μας, μέσα στον λογισμό μας, γιατί εκεί κυρίως κρίνεται η σωτηρία και η πνευματική πρόοδος και τελείωση όλων μας. Όλα ξεκινούν από τον καλό ή τον κακό λογισμό, από τον νουν και αυτόν καλούμαστε να μεταμορφώσουμε εις νουν Χριστού. Αυτό θα πει μετάνοια, αλλάζω τον νουν, αλλάζω τον τρόπο της ύπαρξης μου, αλλάζω την πηγή του νοήματος της ζωής μου και παύει να είναι ο εαυτός μου η πηγή και γίνεται ο Χριστός, ο Εσταυρωμένος Χριστός, που ματώνει και θυσιάζεται για την αγάπη όλων μας, γιατί μονάχα μια τέτοια αγάπη είναι αληθινή αγάπη.

Εύχομαι ολόψυχα και ολοκάρδια στον αγαπητό μου αδελφό και συνοδοιπόρο, Άγιο Καθηγούμενο της Μονής και Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας, στον π. Άγγελο, στον επίγειο άγγελο της ειρήνης και της διακονίας, στους Πατέρες και σε όλους σας, η αγάπη του Χριστού να μας φυλάγει όλους, να φωτίσει την αλήθεια του καθενός μας, την ψυχή και την καρδιά μας. Εύχομαι και αυτό το μοναστήρι, όπως και όλα τα μοναστήρια της Μητροπόλεως μας, να αποτελέσει το διδασκαλείο του πολιτεύματος του Σταυρού για τους Πατέρες και για όλο τον κόσμο. Ο Σταυρός του Χριστού να αποτελεί για εμάς την πυξίδα της ζωής μας».

Ο Άγιος Καθηγούμενος π. Άγγελος, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Με το παράδειγμα της ζωής σας, Σεβασμιώτατε, με την αρχιερατική σας ευλογία και το ακούραστο εκκλησιαστικό σας φρόνημα, μας δίδετε το χνάρι της μεταμορφωτικής δυνατότητας που υπάρχει μέσα στην Εκκλησία. Ένα βαπτιστήριο αυτής της μεταμορφωτικής δυνατότητας είναι τα Μοναστήρια μας. Γι’ αυτό λοιπόν ευλογήστε αυτό εδώ τον Ιερό τόπο, που με συγκίνηση σας παρακολουθήσαμε να ευλογείτε από εδώ ψηλά την θάλασσα,  την στεριά και όλες τις πόλεις και τα χωριά της Μητροπολιτικής μας Επαρχίας. Σας ευχόμαστε έτη πολλά, ευλογημένα και ο Καρδιογνώστης Κύριος να σας αποδίδει χιλιοπλάσια τους αρχιερατικούς κόπους και αγώνες σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο π. Άγγελος.

Τέλος μετά από προτροπή του Σεβασμιωτάτου, ο χορός των Ιεροψαλτών, έψαλλε το Πολυχρόνιο του Αγίου Καθηγουμένου π. Αγγέλου και ακολούθησε όμορφη πνευματική επικοινωνία με τους πιστούς στο όμορφο μπαλκόνι της Μονής.

Η Ιερά Αγρυπνία μεταδόθηκε απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 fm)

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων