24/09/2023 24/09/2023 Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Αναστάσιμο Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, επί τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Θέκλας και του Οσίου Πατρός ημών Σιλουανού του Αθωνίτου. Μετά τον Εσπερινό τελέστηκε η ακολουθία Ρασοευχής της δόκιμης μοναχής Στυλιανής Κεμαλίδου από τη Θεσσαλονίκη, η οποία...
24 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:31
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2023 - 11:27

Νέα Μοναχή στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού Πιερίας

Διαδώστε:
Νέα Μοναχή στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού Πιερίας

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Αναστάσιμο Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, επί τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Θέκλας και του Οσίου Πατρός ημών Σιλουανού του Αθωνίτου.

Μετά τον Εσπερινό τελέστηκε η ακολουθία Ρασοευχής της δόκιμης μοναχής Στυλιανής Κεμαλίδου από τη Θεσσαλονίκη, η οποία ήδη μονάζει ως δόκιμη επί πενταετία. Το όνομα που δόθηκε στη νέα μοναχή είναι Κασσιανή.

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν πολλοί κληρικοί, οι γονείς, τα αδέλφια και άλλοι συγγενείς της νέας μοναχής, καθώς επίσης φίλοι γνωστοί και συμφοιτητές της. Να σημειωθεί ότι η μοναχή Κασσιανή σπούδασε γεωπόνος στο Α.Π.Θ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος πριν την απόλυση των ιερών ακολουθιών, προσφώνησε τη μοναχή Κασσιανή, υπενθυμίζοντας ότι αποτελεί ένα κρίκο στη χρυσή αλυσίδα των Οσίων Πατέρων και Αμμάδων, την πίστη, το βίωμα και το φρόνημα των οποίων καλείται να μιμηθεί. Επίσης, συνεχάρη τους γονείς της νέας μοναχής, οι οποίοι ανέθρεψαν τα 7 παιδιά τους «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου».

Μετά την τελετή της Ρασοευχής, ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα και γόνιμη πνευματική συζήτηση μέσα σε κλίμα ευφροσύνης, χαράς και αγαλλιάσεως.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων