29/05/2020 29/05/2020 Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας, την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, μετά από πολλά χρόνια που η Ιερά Μονή διοικούνταν από επιτροπή, απέκτησε νέο Ηγουμενοσυμβούλιο. Συγκεκριμένα Ηγούμενος της Ιεράς Μονής ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Πρόδρομος Φεγγερός, ο οποίος χειροθετήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο. Τον νέο ηγούμενο συνεχάρησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και...
29 Μαΐου, 2020 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2020 - 10:23

Νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας

Διαδώστε:
Νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας, την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, μετά από πολλά χρόνια που η Ιερά Μονή διοικούνταν από επιτροπή, απέκτησε νέο Ηγουμενοσυμβούλιο. Συγκεκριμένα Ηγούμενος της Ιεράς Μονής ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Πρόδρομος Φεγγερός, ο οποίος χειροθετήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο.

Τον νέο ηγούμενο συνεχάρησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και του ευχήθηκαν κάθε ευλογία από Θεού στα νέα καθήκοντά του.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, είχε ανέκαθεν μεγάλη αγάπη προς τα μοναστήρια και το μοναχισμό και για αυτό έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με όλα τα μοναστήρια της Μητροπόλεώς του, ενώ με την ενθρόνισή του τα επισκέφτηκε όλα, και φρόντισε να επανδρωθούν όσα ήταν κλειστά. Ο ίδιος εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Στεμνίτσας, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ενώ Ηγούμενος ήταν ο Γέροντας Θεόκτιστος του οποίου το όνομα πήρε και ο Σεβασμιώτατος.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων