24/04/2021 24/04/2021 Από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ανακοινώθηκε ότι το Σάββατο του Λαζάρου, 24 Απριλίου 2021, κατόπιν ψηφοφορίας, εξελέγη νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ραφαήλ Ευαγγέλου, σε αντικατάσταση του οικειοθελώς για προσωπικους λόγους παραιτηθέντος Προηγουμένου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Διονυσίου...
24 Απριλίου, 2021 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2021 - 17:46

Νέος Καθηγούμενος στην Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Διαδώστε:
Νέος Καθηγούμενος στην Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ανακοινώθηκε ότι το Σάββατο του Λαζάρου, 24 Απριλίου 2021, κατόπιν ψηφοφορίας, εξελέγη νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ραφαήλ Ευαγγέλου, σε αντικατάσταση του οικειοθελώς για προσωπικους λόγους παραιτηθέντος Προηγουμένου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Διονυσίου Παπαλέξη.

Κατά την ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Επισκοπείου Λαρίσης, ιστορικής έδρας της κατά τα ανωτέρω Ιεράς Μονής, συμμετείχαν οι δεκαοκτώ από τους είκοσιέναν εγγεγραμμένους Πατέρες και Αδελφούς, ο δε εκλεγείς Ηγούμενος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ραφαήλ Ευαγγέλου, έλαβε δεκαέξι ψήφους επί συνόλου εγκύρων ψηφοδελτίων δεκαοκτώ. Ο ανωτέρω εκλεγείς διά ψηφοφορίας, καθίσταται ισόβιος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού, της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, η δε κατά τους Ιερούς Κανόνες Ενθρόνισή του θα πραγματοποιηθεί εν καιρώ. Ταυτόχρονα έλαβε χώρα δεύτερη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής, κατά την οποία αναδείχθηκαν πρώτος Ηγουμενοσύμβουλος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεόφυτος Μαχός, δεύτερος δε Ηγουμενοσύμβουλος ο Ευλαβέστατος Διάκονος κ. Βίκτωρ Γκάγκος. Η θητεία του νέου Ηγουμενοσυμβουλίου είναι τριετής.

Μετά το πέρας των ψηφοφοριών, ανακοινώθηκε το αποτέλεσμά τους στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, ο οποίος εγκρίνοντας το αποτέλεσμα επευλόγησε τους νεοεκλεγέντες και παρηγγειλε τη μνημόνευση του ονόματος του νέου Καθηγουμένου σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες στην Ιερά Μονή από σήμερα.

Επιπλέον, στον νεοεκλεγέντα Ηγούμενο ο Σεβασμιώτατος ενεχείρισε Ηγουμενική Ράβδο, την οποία δικαιούται να φέρει εντός της Ιεράς Μονής. Οι νεοεκλεγέντες έβαλαν την κατά τα Μοναστηριακά Τυπικά προβλεπόμενη μετάνοια στον Σεπτό Ποιμενάρχη μας και έλαβαν την ευχή του, εν συνεχεία δε όλη η Αδελφότητα εκφράζοντας το φρόνημα υπακοής προς το πρόσωπο του νέου Καθηγουμένου και αναγνωρίζοντας τη νομιμότητα και κανονικότητα της γενομένης εκλογής, έβαλε μετάνοια στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ραφαήλ Ευαγγέλου, νέο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων