19/09/2022 19/09/2022 Ένας νέος Μοναχός προστέθηκε την Κυριακή στο Μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς. Πρόκειται για τον Μοναχό Φιλόθεο, κατά κόσμον Δημήτριο Μαγιάκο, με καταγωγή από την Αγιά, την Ρασοφορία του οποίου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία εκπροσώπων άλλων Μονών και πλήθους προσκυνητών. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «βιώνουμε απόψε...
19 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:06

Νέος Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

Διαδώστε:
Νέος Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

Ένας νέος Μοναχός προστέθηκε την Κυριακή στο Μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς.

Πρόκειται για τον Μοναχό Φιλόθεο, κατά κόσμον Δημήτριο Μαγιάκο, με καταγωγή από την Αγιά, την Ρασοφορία του οποίου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία εκπροσώπων άλλων Μονών και πλήθους προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «βιώνουμε απόψε το μυστήριο μιας αφιερώσεως, που προϋποθέτει αληθινή και ουσιαστική ταπείνωση, που συνιστά το πρώτο χαρακτηριστικό των Μοναχών. Στο Μοναστήρι ο Μοναχός απεκδύεται τον εγωισμό του, κάθε τι που του ανήκει και πλέον, ζει κοινοβιακά, μοιράζεται όλα με όλους, χωρίς τίποτα να του ανήκει. Ταυτόχρονα, βιώνει την υπακοή της ελευθερίας, αφού παραδίδει το θέλημά του στο θέλημα του Θεού που εκφράζεται διά του Ηγουμένου».

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο της Αδελφότητας: «γνωρίζω πώς ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, πώς ήταν το Μοναστήρι πριν 23 χρόνια και πλέον, είναι ένας φάρος τηλαυγής, που φωτίζει όλη την περιοχή. Η Αδελφότητα συνεχίζει μία παράδοση κοινοβιακή, προσελκύει ανθρώπους, που αντιστέκονται στον «πολιτισμό» της ατομοκρατίας και του εγωισμού, δεν παρασύρονται από την μανία του πλουτισμού και της κοσμικής δόξας και προσφέρουν τον εαυτό τους, ολοκληρωτικά, στον Χριστό και στην Εκκλησία Του».

Τέλος, ευχήθηκε η «Αδελφότητα να κρατήσει την πνευματική παράδοση, όπως έχει θεμελιωθεί τα τελευταία χρόνια και με την ενότητα και την ταπείνωση, να ξεπερνά όλα τα ανακύπτοντα προβλήματα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων