08/12/2018 08/12/2018 Στην Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου  όπου και Χοροστάτησε και ομίλησε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, εις την οποία προηξήρχε ο εορτάζων Καθηγούμενος της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Αναστασίου, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος...
08 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2018 - 11:29

O Φθιώτιδος κ.Νικόλαος στην Ιερά Μονή Αντινίτσης

Διαδώστε:
O Φθιώτιδος κ.Νικόλαος στην Ιερά Μονή Αντινίτσης

Στην Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου  όπου και Χοροστάτησε και ομίλησε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, εις την οποία προηξήρχε ο εορτάζων Καθηγούμενος της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Αναστασίου, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος  αναφέρθηκε στον θαυμαστό και πολύπαθο βίο του εν αγίοις πατρός ημών Αμβροσίου Επισκόπου Μεδιολάνων ευχηθείς εις τον άγοντα τα ονομαστήριά του άγιο Καθηγούμενο να έχει έτη πολλά με υγεία και να είναι  οπλισμένος με την από Θεού δύναμη, έχοντας  ακοίμητες τις  πρεσβείες της Παναγίας της Αντινίτσης, την οποία διακονεί μαζί με την Ιερά αδελφότητα και του προστάτου  του αγίου Αμβροσίου.

Προ της απολύσεως της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους και ευχήθηκε στους παρισταμένους πιστούς Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Ο π. Αμβρόσιος προσεφώνησε τον οικείο Ποιμενάρχη και με αισθήματα ειλικρινούς υικής  αγάπης τον ευχαρίστησε για την τιμητική και ευλογημένη παρουσία του εις την Εορτή καθώς και για την πατρική στήριξη και αγάπη με την οποία περιβάλλει την Ιερά αδελφότητα.

Τέλος σε όλους τους παρευρισκομένους εκ μέρους της αδελφότητος παρετέθη εόρτιο κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων