26/08/2020 26/08/2020 Στην Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Αρναία Χαλκιδικής εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου το διήμερο 23 και 24 Αυγούστου με λειτουργικές και πνευματικές εκδηλώσεις. Από το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέστηκε στο Ναό της Μονής Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου ενώ ευλόγησε τους...
26 Αυγούστου, 2020 - 16:34
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2020 - 16:08

“Ο Άγιος Κοσμάς πρότυπο ηγέτη της Ορθοδοξίας”

Διαδώστε:
“Ο Άγιος Κοσμάς πρότυπο ηγέτη της Ορθοδοξίας”

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Αρναία Χαλκιδικής εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου το διήμερο 23 και 24 Αυγούστου με λειτουργικές και πνευματικές εκδηλώσεις. Από το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέστηκε στο Ναό της Μονής Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου ενώ ευλόγησε τους άρτους που ήταν προσφορά του Δασαρχείου Αρναίας καθώς η Δασική Υπηρεσία με απόφαση της Ιεράς Συνόδου εορτάζει τον Άγιο Κοσμά ώς προστάτη της. 

Μετά τον Εσπερινό ξεκίνησε το Α’ Μέρος του 19ου ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ προς τιμήν του Αγίου Κοσμά με κεντρικό θέμα: «ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΗΓΕΤΕΣ…Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» Τους συμμετέχοντας στην πανήγυρη και το Συμπόσιο καλωσόρισε η Γερόντισσα της Μονής μοναχή Μαριάμ και ακολούθησαν οι ομιλητές Παν. Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαιδώνης με θέμα: «Άγιος Κοσμάς και εξουσία» και ο διδάσκαλος κ. Δημήτριος Νατσιός με θέμα: «Οι κίνδυνοι του σύγχρονου Ελληνισμού».

Την συνεδρία ολοκλήρωσε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στην επιτυχή επιλογή του θέματος του Συμποσίου και συνεχάρη οργανωτές και ομιλητές.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής του Αγίου τελέσθηκε ο Όρθρος και ιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Παν/τος Αρχιμ. Βενέδικτος Νεοσκητιώτης και συμμετείχαν ο Παν/τος Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαιδώνης, ο οποίος και κήρυξε το Θείο λόγο και οι Αιδ/τοι π. Γεώργιος Τρικκαλιώτης και π. Κων/νος Ισαακίδης.

Μετά την Θεία Λειτουργία συνεχίσθηκε το Β΄Μέρος του Πνευματικού Συμποσίου με ομιλητή τον τ. καθηγητή Φυσικής και Φιλοσοφίας του ΔΠΘ κ. Γεώργιο Παύλο με θέμα: «Ορθόδοξη Πολιτειολογία, για να ζήσει η Ελλάδα και ο κόσμος».

Ακολούθησε στρογγυλή τράπεζα με θέμα: «Η ανάγκη για χριστιανούς πολιτικούς», στην οποία έλαβαν μέρος ο τ. Υπουργός κ. Στέλιος Παπαθεμελής, ο κ. Γεώργιος Παύλος και ο κ. Ιωάννης Κέκερης τ. Αντιδήμαρχος. Οι συζητητές της στρογγυλής τραπέζης ανεφέρθησαν στην ανάγκη να καλλιεργηθή στον ορθόδοξο λαό μας η συνείδηση για ανάδειξη χριστιανών ηγετών που θα αγαπούν το Θεό και το λαό.

Έτσι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η γιορτή του Αγίου Κοσμά εν μέσω ευχαριστιών προς τον Άγιο για την συνέχιση των εργασιών της ανεγέρσεως του Καθολικού της Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων