18/04/2021 18/04/2021 Το απόγευμα της Παρασκευής 16 Απριλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, όπως κάθε χρόνο, χοροστάτησε στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου μετά του Όρθρου, κατά το μοναστηριακό τυπικό, στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά. Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής με την συμμετοχή συγκεκριμένου αριθμού πιστών όπως...
18 Απριλίου, 2021 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2021 - 13:03

Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά

Διαδώστε:
Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά

Το απόγευμα της Παρασκευής 16 Απριλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, όπως κάθε χρόνο, χοροστάτησε στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου μετά του Όρθρου, κατά το μοναστηριακό τυπικό, στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά.

Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής με την συμμετοχή συγκεκριμένου αριθμού πιστών όπως προβλέπεται, λόγω της πανδημίας, και την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς τόνισε την προσφορά της Υπεραγίας Θεοτόκου στο ανθρώπινο γένος, η οποία διηκόνησε το Μυστήριο της Σαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού, αναλύοντας τον ύμνο: «Γαβριὴλ ὁ Ἀρχάγγελος, ἐπὶ σὲ Παναμώμητε, ἐμφανῶς ἐλεύσεται καὶ βοήσει σοι· Χαῖρε κατάρας λυτήριον, πεσόντων ἀνόρθωσις, χαῖρε μόνη ἐκλεκτή, τῷ Θεῷ χρηματίσασα, χαῖρε ἔμψυχε, τοῦ ἡλίου νεφέλη, ὑποδέχου, τὸν Ἀσώματον ἐν μήτρᾳ, τῇ σῇ οἰκῆσαι θελήσαντα».

Και ευχήθηκε με τις πρεσβείες της Θεοτόκου να πορευτούμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων