10/10/2019 10/10/2019 Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου, στα Χανιά της Κρήτης, βρέθηκε κατά το διήμερο 6 και 7 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.Μακάριος ως εκπρόσωπος της Μητέρας Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριάρχου, με αφορμή την ετήσια μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου, ο οποίος ασκήθηκε και τελειώθηκε σε παρακείμενο της...
10 Οκτωβρίου, 2019 - 9:35
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2019 - 9:22

Ο Αρχιεπ. Αυστραλίας στην Ιερά Μονή Γουβερνέτου

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπ. Αυστραλίας στην Ιερά Μονή Γουβερνέτου

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου, στα Χανιά της Κρήτης, βρέθηκε κατά το διήμερο 6 και 7 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.Μακάριος ως εκπρόσωπος της Μητέρας Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριάρχου, με αφορμή την ετήσια μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου, ο οποίος ασκήθηκε και τελειώθηκε σε παρακείμενο της Ιεράς Μονής σπήλαιο.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας προεξήρχε της πανηγυρικής Αγρυπνίας κατά την οποία χιλιάδες προσκυνητών πέρασαν ευλαβικά το κατώφλι της Μονής για να λάβουν την ευλογία του Οσίου Ιωάννου και να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του και την χαριτόβρυτο κάρα του. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθησεη καθιερωμένη μοναστηριακή τράπεζα.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Ειρηναίος, προσφωνώντας με εγκάρδιους λόγους τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας ευχαρίστησε στο πρόσωπό του τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την αφειδώλευτη αγάπη και το πατρικό ενδιαφέρον με τα οποία περιβάλλει τη συνοδεία της Μονής, η οποία αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα Σταυροπήγια της νήσου Κρήτης, αλλά και για την υψηλή τιμή να αποστείλει εκπρόσωπό του και να κομίσει την ευλογία της Μητέρας Εκκλησίας και του σεπτού Προκαθημένου της, επικυρώνωντας και με τον τρόπο αυτό τους ακατάλυτους πνευματικούς και κανονικούς δεσμούς του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τα Σταυροπήγιά του.

Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για τη συμμετοχή του στην πανήγυρη της Μονής, η οποία απετέλεσε την πρώτη ιερουργία του στη γενέτειρά του νήσο Κρήτη μετά από την ενθρόνισή του στην Αυστραλία, και με γλαφυρό λόγο, ένδακρυς, επεσήμανε τη θυσιαστική αποστολή της πρωτόθρονης Μητέρας Εκκλησίας για την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας διαχρονικά και την αγάπη της προς άπαντα τα τέκνα της σε όλη την οικουμένη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων