17/01/2023 17/01/2023 Ο Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Τσιάκας είναι ο νέος Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Τατάρνης διαδεχόμενος τον μακαριστό Γέροντα Δοσίθεο Κανέλλο ο οποίος εκοιμήθη πριν λίγες ημέρες και ετάφη στη Μονή της οποίας υπήρξε ο αναμορφωτής της εργαζόμενος επί δεκαετίες για την αναστήλωσή της. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος τοποθέτησε στη...
17 Ιανουαρίου, 2023 - 11:28
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2023 - 13:53

Ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Τσιάκας νέος Ηγούμενος της Μονής Τατάρνης

Διαδώστε:
Ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Τσιάκας νέος Ηγούμενος της Μονής Τατάρνης

Ο Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Τσιάκας είναι ο νέος Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Τατάρνης διαδεχόμενος τον μακαριστό Γέροντα Δοσίθεο Κανέλλο ο οποίος εκοιμήθη πριν λίγες ημέρες και ετάφη στη Μονή της οποίας υπήρξε ο αναμορφωτής της εργαζόμενος επί δεκαετίες για την αναστήλωσή της.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος τοποθέτησε στη θέση του Ηγουμένου τον π. Δαμασκηνό που διακονεί επ΄ αγαθώ την Ιερά Μονή για 50 χρόνια.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο νέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας της Τατάρνης π. Δαμασκηνός, μιλά στο οδοιπορικό αφιέρωμα του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ για τα ιστορικά κειμήλια που φυλάσσονται στη Μονή. 

Δημοσιογραφική αποστολή: Δημήτρης Στρουμπάκος 

Εικονολήπτης: Αντρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Τάκης Ποδαρόπουλος 

Για την ιστορία της Μονής διαβάστε ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων