26/03/2023 26/03/2023 Μετά την τέλεση, από τον Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου, της Θείας Λειτουργίας και του εννιαημέρου μνημοσύνου του π. Δαμασκηνού Γαβαλά, καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας και σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό της Ιεράς Μονής, διεξήχθησαν σήμερα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, κεκλεισμένων των θυρών, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου...
26 Μαρτίου, 2023 - 13:20
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2023 - 13:34

Ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος εξελέγη νέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία Θήρας

Διαδώστε:
Ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος εξελέγη νέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία Θήρας

Μετά την τέλεση, από τον Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου, της Θείας Λειτουργίας και του εννιαημέρου μνημοσύνου του π. Δαμασκηνού Γαβαλά, καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας και σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό της Ιεράς Μονής, διεξήχθησαν σήμερα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, κεκλεισμένων των θυρών, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Ηγουμένου.

Οι εγκαταβιούντες αδελφοί της Ιεράς Μονής προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία και κατόπιν καταμετρήσεως των ψήφων εξελέγη παμψηφεί Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Ρούσσος.

Ο νέος καθηγούμενος γεννήθηκε το 1984 με καταγωγή από το Φηροστεφάνι της Σαντορίνης. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εγκαταβιοί στην Ιερά Μονή από το 2008 όταν και έλαβε το μοναχικό σχήμα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Θήρας κ. Επιφάνιος το 2009 τον χειροτόνησε διάκονο και το 2010 πρεσβύτερο. Έλαβε τα οφίκκια του Αρχιμανδρίτου το 2012 και του πνευματικού το 2014.

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας πραγματοποιήθηκε δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου.
Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος και η αδελφότητα μετέβησαν στον τάφο του μακαριστού Καθηγουμένου π. Δαμασκηνού Γαβαλά στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, όπου ο π. Καλλίνικος τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του προκατόχου του.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με τη παράθεση μοναστηριακής τράπεζας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων