06/12/2020 06/12/2020 Η μνήμη του αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, εορτάσθηκε φέτος διαφορετικά από τις άλλες χρονιές, σε κλίμα δοκιμασίας και θλίψεως, ένεκα της πανδημίας του νέου κορωνοιού, χωρίς πιστούς και με κλειστές τις πόρτες των Ναών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος την παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του...
06 Δεκεμβρίου, 2020 - 21:56
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2020 - 22:02

Ο Μητροπολίτης στο χωριό που γεννήθηκε και η χειροτονία στη Ι.Μ. Καλτεζών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης στο χωριό που γεννήθηκε και η χειροτονία στη Ι.Μ. Καλτεζών

Η μνήμη του αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, εορτάσθηκε φέτος διαφορετικά από τις άλλες χρονιές, σε κλίμα δοκιμασίας και θλίψεως, ένεκα της πανδημίας του νέου κορωνοιού, χωρίς πιστούς και με κλειστές τις πόρτες των Ναών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος την παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην γενέτειρά του, το χωριό Πάπαρι.

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην πανηγυρίζουσα ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών, κατά τη διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Γεωργίου Γκανά.

Ο Σεβασμιώτατος, στην αντιφώνισή του προς τον νέο Κληρικό, τον συμβούλευσε πατρικώς και του ευχήθηκε καλή διακονία και καλή δύναμη στη νέα του πορεία, που ξεκινάει με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: Χ Α Μπίτας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων