27/02/2024 27/02/2024 Ο Διευθυντής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μιχάλης Μπεκίρης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχθηκε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημου, ο Αρχιμανδρίτης Συνέσιος Στάθης, ο οποίος και τον ξενάγησε στους ναούς και στις χώρους της Μονής. Το μοναστήρι, το οποίο κατασκευάστηκε στα τέλη της...
27 Φεβρουαρίου, 2024 - 17:57
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2024 - 18:18

Ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Μακεδονίας στον τάφο του Αγίου Παϊσίου

Διαδώστε:
Ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Μακεδονίας στον τάφο του Αγίου Παϊσίου

Ο Διευθυντής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μιχάλης Μπεκίρης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχθηκε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημου, ο Αρχιμανδρίτης Συνέσιος Στάθης, ο οποίος και τον ξενάγησε στους ναούς και στις χώρους της Μονής.

Το μοναστήρι, το οποίο κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960, φιλοξενεί σήμερα περίπου 70 μοναχές, ενώ αποτελεί και χώρο ανάπαυσης του Αγίου Παϊσίου. Ο τάφος του Αγίου Παϊσίου, το όνομα του οποίου με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναγράφηκε το Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποτελεί τόπο προσκυνήματος για χιλιάδες πιστούς από όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό.

Ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου, αφού προσκύνησε στον τάφο του Αγίου, ενημερώθηκε από τον Αρχιμανδρίτη Συνέσιο Στάθη για τον βίο, τα θαύματα αλλά και την ιστορία που αφορά στην αγάπη που ο ίδιος ο Άγιος Παΐσιος έτρεφε για το μοναστήρι.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων