29/03/2023 29/03/2023 Την παλαιά, ιστορική και πληγωμένη από τους σεισμούς του 1980 Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς επισκέφθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από την ηγουμένη της Ιεράς Μονής γερόντισσα Νυμφοδώρα, τον μηχανικό και τους εργαζόμενους στο έργο επιθεώρησε την πορεία των εργασιών ανοικοδόμησης και αποκατάστασης του σεισμόπληκτου παλαιού μοναστηριού. Ο...
29 Μαρτίου, 2023 - 13:26

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος στην Παλαιά Ι.Μ. Παναγίας κάτω Ξενιάς

Διαδώστε:
Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος στην Παλαιά Ι.Μ. Παναγίας κάτω Ξενιάς

Την παλαιά, ιστορική και πληγωμένη από τους σεισμούς του 1980 Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς επισκέφθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από την ηγουμένη της Ιεράς Μονής γερόντισσα Νυμφοδώρα, τον μηχανικό και τους εργαζόμενους στο έργο επιθεώρησε την πορεία των εργασιών ανοικοδόμησης και αποκατάστασης του σεισμόπληκτου παλαιού μοναστηριού.

Ο Ποιμενάρχης εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των εργασιών, διαπίστωσε ότι ακόμα πρέπει να γίνουν πολλά όμως είναι σημαντικό ότι το όραμά του για την πλήρη αποκατάσταση της Μονής υλοποιείται, προκειμένου το ιστορικό αυτό μοναστήρι να γίνει και πάλι επισκέψιμο και να καταστεί τόπος φιλοξενίας, επικοινωνίας και διαλόγου.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος την Κυριακή 2 Απριλίου (Ε΄Νηστειών) θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στην νέα γυναικεία Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων