09/08/2021 09/08/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Νικάνορος Ζάβορδας η εορτή του προστάτου και ιδρυτού της, του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Νικάνορος του Θαυματουργού, με τη συμμετοχή πλήθους φιλέορτων πιστών από όλη τη Δυτική Μακεδονία καθώς και των αρχών του νομού Γρεβενών. Κατά...
09 Αυγούστου, 2021 - 20:34
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2021 - 20:25

Ο εορτασμός του Οσίου Νικάνορος στην Ιερά Μονή Ζάβορδας

Διαδώστε:
Ο εορτασμός του Οσίου Νικάνορος στην Ιερά Μονή Ζάβορδας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Νικάνορος Ζάβορδας η εορτή του προστάτου και ιδρυτού της, του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Νικάνορος του Θαυματουργού, με τη συμμετοχή πλήθους φιλέορτων πιστών από όλη τη Δυτική Μακεδονία καθώς και των αρχών του νομού Γρεβενών.

Κατά την φετινή Πανήγυρη, στο τέλος του Μεγάλου Εσπερινού της εορτής, καθαγιάστηκε από τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου, Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, η νέα Ιερή Λάρνακα των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νικάνορος με την συμπροσευχητική παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γρεβενών κ. Δαβίδ, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου.  

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο το πρωί και κτιτορικό μνημόσυνο το απόγευμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων